Anahtar Kelimeler: Ehliyette yeni dönem

Ehliyette yeni dönem

Ehliyette yeni dönem

Ehliyette yeni dönem

Vali bilgi verdi

Eski tip sürücü belgeleri, yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Online randevu sisteminden randevu aldıktan sonra işlemler gerçekleştirilebilecek. Yeni belgelerin tanıtımına katılan Vali Ali Kolat, evrakları tamamlayan vatandaşların 10 dakika gibi kısa bir zamanda tüm işlemlerini yaparak yeni ehliyet için başvurmuş olacağını söyledi.

ONLİNE RANDEVU

Başvurunun ardından kişiye 15 günlük geçici süreliğine belge verilecek. En geç 15 gün içerisinde yeni ehliyetler kişinin bulunduğu ikamet adresine postalanacak. Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri belge tiplerine göre 5 ile 10 yıl arasında değiştirilebilecek. Yeni tip sürücü belgeleri, uluslararası niteliğe sahip olacak ve diğer ülkelerde de geçerli olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü´ne ait "www.surucurandevu.egm.gov.tr" internet adresinden online randevu aldıktan sonra il trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

15 TL KARŞILIĞINDA

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen tanıtıma Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile birlikte İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve yetkililer katıldı. Programda ehliyetini değiştirmek isteyen vatandaşların tüm işlemleri nasıl yapacakları uygulamalı olarak gösterildi. İşlemlerde Vali Kolat başta olmak üzere tüm katılımcılar teker teker başvuruda bulundular. Ehliyetini değiştirmeye gelen birçok vatandaşın da bulunduğu alanda halkın kolay ve hızlı yoldan hizmetlere ulaşabileceği ifade edildi. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar 15 TL karşılığında yeni ehliyetler için başvuruda bulunabilecekler.

GENEL MÜDÜRLÜK

Vatandaşların yeni sürücü belgelerini almak için, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğine evraklarıyla birlikte başvurmaya başladığını ifade eden Vali Ali Kolat, yeni ehliyetlerin 84 ülkede geçerli olacağının altını çizdi. Kolat ? Mevcut sürücü belgelerini değiştirmek isteyen vatandaşlar, evraklarını Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli memurlara vererek başvuru sürecini başlatmış oluyorlar. Başvuru belgeleri sistemimiz üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü basım merkezlerine gönderiliyor? ifadelerinde bulundu.

ADRESE TESLİM

Yeni sürücü belgelerinin 15 gün içerisinde vatandaşlara posta yolu ile gönderileceğini belirten Kolat, ?Başvuru yapan vatandaşların mevcut ehliyetleri Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli memurlar tarafından alınacak. Yeni sürücü belgeleri gelene kadar vatandaşlarımızın mağdur olmaması için geçici sürücü belgesi vereceğiz ve bu belge 15 gün süre ile geçerli olacak. Mevcut sürücü belgeleri yenisi ile değiştirmek isteyen vatandaşlardan bazı belgeleri istiyoruz. Vatandaşlardan, ?Tek hekimden alınan ´Sürücü olur´ sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, parmak izi, vergi dairesine 13 lira tutarında değerli evrak bedelini yatırdığını gösteren makbuz, anlaşmalı bankalara Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı adına 2 lira yatırıldığını gösteren makbuz isteniyor? dedi.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı