Anahtar Kelimeler: ürünleri sergisi

El ürünleri sergisi

El ürünleri sergisi

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

 

Kırıkkale, Keskin ve Yahşihan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları koordinesinde Kermes düzenlendi. Podium AVM’de düzenlenen sergiyi Vali Tekbıyıkoğlu açtı. Sergide ev hanımlarının el emekleri görücüye çıktı.

 

 

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

3-6 yaş arası çocuklarımızın gösterisi ile başlayan program, SODAM Koordinatörü Pelin Çiçek Batman’ın ve Keskin Sodam Kursiyeri Derya Özçelik’in konuşması ile devam etti. Sodam Kursiyeri Derya Özçelik konuşmasında “Evimden dışarı çıkmaya cesaretimiz yoktu. Şimdi herkesin karşısına çıkmaya cesaretim var. Projeden dolayı Sayın Valim çok teşekkür ediyorum.” dedi. Kermes’in açılış konuşmasını yapan Vali Tekbıyıkoğlu: “Bugün Yahşihan İlçemizin, Keskin İlçemizin ve Kırıkkale Merkezimizdeki ADEM ve SODAM projelerinin sezon sonundaki sergisinin açılış programına hepiniz hoşgeldiniz. Bu projeler benim için çok ama çok kıymetli. İlk başta Doğu Anadolu Bölgesinde başladı.

 

ANNELERİN ÜRÜNÜ

Sonra göç alan ve demokratik ve sosyolojik farklılığı olan bütün ilçelerimize bunu yaygınlaştırdık. Kırıkkale Valisi olarak ilimize atandıktan sonra bu projeyi merkez ilçemiz de dahil olmak üzere üç ilçemizde talimatımla projelendirip faaliyete geçirildi. Yaklaşık şu ana kadar Beş Milyon Türk Lirası kadar bir harcama gerçekleştirildi. Biz hepimiz annelerimizin babalarımızın evlatlarıyız. Ama annelerimizin üzerimizde çok daha fazla emeği var. Yani toplumu şekillendiren aslında anneler. Toplum aslında annelerin ürünü. 

 

EĞİTİM VERİLİYOR

Biz annelere ne kadar ulaşabilirsek, annelere ne kadar katkıda bulunabilirsek, ne kadar güçlendirirsek toplumu da o kadar güçlendiririz ve kalitesini de o kadar çok artırırız. Kimilerimiz ekonomik durumu çok daha iyi ailelerde dünyaya geliyoruz, kimilerimiz nispeten daha zayıf aileler de çocukluğumuz geçiyor. İşte devletin sağladığı bu imkanlar kadınlarımız başka olmak üzere, onların gelişimine çok ama çok büyük katkıda bulunuyor. Düzenlenen kurslarla kişisel gelişimi bir tarafa çeşitli eğitim seminerleri de düzenleniyor. Acil bir durumda evladına veya yakınına nasıl müdahale edecek. İlk yardım eğitimi veriliyor” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

Uyuşturucu meselesi, madde kullanım meselesinin dünyanın en önemli sorunu olduğuna değinen Vali Tekbıyıkoğlu “İlk başta çözüme anne ile başlamak lazım. Biz bütün ADEM’lerde, SODAM’larda sadece mesleki eğitim değil, onunla beraber de kendi kişisel gelişimlerine sağlayacak eğitim programları verildi. Toplam 1.398 tane kadın kursiyerimiz bu kurslara iştigal etti. Hem televizyondan uzaklaşmışlar, hoş sohbet edebilecekleri ortamlar ortaya çıkmış, hem de Bakanlığın, Genel Müdürlüğün ve Vakfın’da destekleri ile beraber kendi ekonomilerini güçlendirecek bir fırsat elde ettiler. “ ifadesinde bulundu. Kursların her sene artarak devam edeceğini ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu “ Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, başta Kaymakamlarıma, ADEM ve SODAM Koordinatörlerimize, kursiyer hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kermesimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ÇANAKKALE SERGİSİ

Dikiş, El Sanatları, Sepet ve Hasır Örme, Ahşap Boyama, Tel Kırma, Çanta Yapımı, Amigurumi gibi birçok el sanatları eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Tekbıyıkoğlu, “Emeği geçen bütün kursiyerlerin eline sağlık.”dedi. Kermesin gezilmesinden sonra Çanakkale Savaşları 100.Yıl Derneği tarafından sergilenen “Çanakkale Sergisi”nin gezilmesinin akabinde program sona erdi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı