Elektrik sorunları görüşüldü

Elektrik sorunları görüşüldü

Elektrik sorunları görüşüldü

Birlikte toplantı yaptılar

 

Kırıkkale´de faaliyet gösteren bazı işletmelerin yetkilileri ile BEDAŞ Müdürü Mustafa Düzgün Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleşen toplantıda bir araya gelerek elektrik iletimi ile ilgili yaşanan sorunların en aza indirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.

 

 

KESİNTİLER ZARARA NEDEN OLUYOR

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye BEDAŞ Müdürü Mustafa Düzgün ile odamız tarafından yapılan çağrı üzerine ilimizde faaliyet gösteren bazı firmaların yetkilileri katıldılar. Karşılaşılan en büyük elektrik probleminin zamansız ve habersiz yapılan kesintiler olduğunu söyleyen firma yetkilileri bu sorun yüzünden yaşadıkları zararları ve yaşanabilecek olası kazalara dikkat çektiler. Toplantıya iştirak eden firma yetkilileri üretim tesisleri ve ofislerin konutlardan farklılığını hatırlatarak, üretim esnasında yapılan habersiz kesintilerin ciddi üretim kayıplarına neden olduğunu, ağır makinelerin kullanıldığı tesislerde ciddi kazalara neden olabileceğini söylediler. Toplantıya katılan inşaat sektörü temsilcileri ise yeni yapılan binalara elektrik şebeke bağlantısı yapılabilmesi için kendilerinden istenilen bazı zorunlulukları gereksizliğini ve zaman kaybına neden olduğunu belirterek bu konuda BEDAŞ Müdürü Düzgün´den çözüm istediler.

 

EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Abonelerinin yaşadıkları sorunları en aza indirebilmek için sürekli bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen BEDAŞ Müdürü Mustafa düzgün, planlı kesintilerde valilik, ilgili bölgedeki kaymakamlıklar ve belediyelere bilgi verildiğini, belediyeden anons yaptırıldığını ve ayrıca akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamadan da kullanıcıların kesintiler konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Bu bilgilendirmelerle merkezde yaşayan vatandaşlara ulaşılabildiğini ancak şehir dışında kalan bölgelerdeki şantiye, fabrika, üretim tesisi gibi işletmelere kesinti yapılacağı haberini ulaştıramadıklarını belirten Düzgün, plansız arızaları en aza indirmek için sürekli çalıştıklarını, kurum olarak son 2 yılda Kırıkkale´ye 40 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve 80 noktada uzaktan izleme merkezi oluşturarak arızaların tespit süresini en aza indirdiklerini söyledi.    ?Her arızanın ardında bir neden vardır´ diyen Düzgün, inşaat firmalarından yeni binalar için istenilen zorunluluklarının tamamının güvenlik açısından gerekli olduğunu, elektrikle ilgili gerekliliklerin ihmal kabul etmeyecek kadar ciddi olduğunu söyledi.

 

KESİNTİLERİ TSO DUYURACAK

Üyelerinin her alanda karşılaştığı sorunları çözmek için bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu söyleyen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, elektrik ile ilgili sorunların her sektörde yaşanabildiğini ancak son dönemde BEDAŞ tarafından yapılan yatırım ve iyileştirmelerin de farkında olduklarını söyledi. Üretim yapan tesislerin en büyük sorunu olarak ortaya çıkan elektrik kesintilerden haberdar olamama sorununu çözme noktasında Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın her türlü yardıma hazır olduğunu belirten Varlı, BEDAŞ´ın kesinti öncesi TSO´ya bilgi vermesi durumunda elektrik kesintisi bilgisini ilgili üyelere odaya ailwww.kirikkaletso.org.tr  web sitesiaracılığıyla duyurabileceklerini söyledi. Toplantıya katılan firma yetkilileri ve BEDAŞ Müdürü Düzgün, TSO´nun yapacağı bu duyuruların işlerini kolaylaştıracağını ve yaşanan üretim zayiatlarının önüne geçeceğini belirttiler.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu