Anahtar Kelimeler: Emekli ayrımı olmamalı

Emekli ayrımı olmamalı

Emekli ayrımı olmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir müjde olarak lanse ettiği emeklere verilecek 5.000 TL emekli sivil toplum örgütlerinde kabul görmedi ve 'Sus payı' olarak değerlendirildi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Bir emekli kenti olan Kırıkkale'de bu müjde Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere verilmemesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kasım ayında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıkladı. Fakat bu ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamaması tepki ile karşılandı. Bu konuda açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin şu ifadelere yer verdi: “Emekliye iyileştirme adı altında Cumhurbaşkanının açıkladığı kasım ayının 15 in den sonra verilecek 5000 TL ikramiye emekliler arasında ayırımcılığa dönüşmüş durumda açıklamada verilecek 1 defaya mahsus ikramiye çalışan emekliye yansıtılmaması tabiri caizse eşyanın tabiatına aykırı bir açıklama olarak yorumluyoruz.

 

ÇALIŞANLARIN SUÇU NEDİR?

Emekli niçin çalışıyor bunu irdelediğimiz zaman ortaya almış olduğu maaşın yetmediği dolayısı ile çalışmak mecburiyetinde kaldığı ortaya çıkmaktadır. Gerçeği söylemek lazımsa verilecek ikramiye çalışan emekliye iki katı olması gerekirken verilmemesi büyük bir yanlışlıktır. Bu yapılan yanlışlık uygulama yürürlüğe girmeden yeni bir düzenlemeyle çalışan emeklilerinde verilecek 5000 TL den yararlanma düzenlemesi yapılması büyük bir önem arz etmektedir. Türkiye Emekliler Derneği olarak bu yanlıştan dönülmediği zaman anayasal hakkımızı kullanacağımızı herkesin bilmesi gerekmektedir.”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı