Anahtar Kelimeler: Emekli cezalandırıldı

Emekli cezalandırıldı

Emekli cezalandırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve son dönemde açıklanan emekliye verilecek olan tek seferlik 5 bin TL ödeme konusundaki endişeleri dile getirdi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve son dönemde açıklanan emekliye verilecek olan tek seferlik 5 bin TL ödeme konusundaki endişeleri dile getirdi. Milletvekili Önal, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanı tarafından emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağı, bu ödemenin de Kasım ayından itibaren hesaba yatırılacağı, emekli olup da fiilen çalışan emeklilerimizin bu ödemeden yararlanamayacağı açıklandı. Bu açıklama tüm emeklilerimizde bir hayal kırıklığı yarattı. Asıl konuşulması gereken bu ülkede emekli olmasına rağmen niçin emeklilerimizin çalışmak zorunda kalıyor olmasıdır. Geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz bu düzenlemeyle adeta cezalandırılmıştır."

 

EMEKLİNİN DURUMU KÖTÜ

Milletvekili Önal, emeklilerin daha insanca yaşayabilecekleri bir ücret talep ettiklerini vurgulayarak, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkartılması gerektiğini savundu. Ayrıca, emekli ikramiyelerinin artırılması ve çalışan veya çalışmayan ayrımı yapılmaksızın ikramiyenin tüm emeklilere verilmesi gerektiğini ifade etti. Önal'ın bu açıklamaları, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik zorluklarla başa çıkabilmeleri için atılması gereken adımlara dikkat çeken bir çağrı niteliği taşıyor. Emeklilerin daha iyi bir yaşam sürmeleri ve hak ettikleri değeri görmeleri için yapılan bu tür talepler, toplumsal adalet ve insan hakları açısından büyük öneme sahip.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı