Anahtar Kelimeler: Emekli durumda

Emekli felç durumda

Emekli felç durumda

Emekli maaşlarının düşük olması şehir ekonomisinde olumsuz etkiliyor her fırsatta emekli maaşlarının düşük olduğunu dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale şube başkanı Zekeriya Aytekin emeklinin sesi olmaya devam ediyor.

EMEKLİNİN SESİ OLDU

Emeklilerin sorunlarını dile getire Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Ülke genelinde 17 milyon emekli yaşamakta olup nüfusumuzun dörtte birini emekli ve aileleri oluşturmakta olup bu nüfusun 60 bini de Kırıkkale de yaşamaktadır dolayısıyla şehrimiz bir emekli kentidir. Göstermelik enflasyon verileri ile emekliler avutulmaya çalışılmaktadır emeklinin gerçek enflasyonu yıllık yüzde yüzün üzerindedir.2024 yılının ilk diliminde bu oran üzerinde verilmesi ayrıca Cumhuriyetimizin 100 ci yılında ise asgari ücret oranında bir ikramiyenin verilmesi derneğimizin öngörüsü içerisindedir. 2024 yılında verilecek emekli zamlarının gerçek enflasyon doğrultusunda yüzdeli değil seyyanen verilmesi büyük önem taşımaktadır. 7500 TL maaş alan emeklilerimiz daha iyi koşulda yaşayabilmeleri için mevcut maaşlarına memura verilen 8.077 TL’nin verilmesi büyük adaletsizliğin önüne geçilecek demektir” ifadelerini kullandı. 

 

ZAM BEKLENTİSİ

Aytekin, “Son olarak taleplerimizi dernek olarak şöyle sıralayabiliriz. En düşük emekli maaşı ve ikramiyesi asgari ücret seviyesinde olması gerekmektedir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında asgari ücret seviyesinde Cumhuriyet ikramiyesi verilmesini beklemekteyiz. Bir türlü yürürlüğe girmeyen intibak yasasının yürürlüğe girmesi. Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması gerekmektedir. Yüzdeli zam yerine seyyanen zam verilmesi. Ek vergi oranlarının yüzde 4-5 ten yüzde 10’a çıkarılması gerekmektedir. Seyyanen zamlarla birlikte milli gelirden pay verilmesi. 

 

Çözüm bekleniyor

Derneğimizin çalışması neticesinde 927 ev tamamlandı üyelerimiz taşınmaya devam etmekte olup ayrıca il genelinde sürdürülen TOKİ çalışmalarını takip etmekteyiz emeklimiz konuyla bilgi almak için derneğimize uğramaları ve bilgi almaları gerekmektedir. Sonuç olarak Kırıkkale’mizde yaşayan 60 bin emeklimizin ekonomik yönden sosyal yönden her konuda yardımcıları olacağımızı kamuoyuna duyurmayı bir görev bilmekteyiz” dedi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı