Anahtar Kelimeler: Emekli isyan ediyor

Emekli isyan ediyor

Emekli isyan ediyor

Hükümetin emeklilere yaptığı zamlara olan tepkileri gün geçtikçe büyüyor. Emekli zamlarına olan bir tepkide Kırıkkale Tüm Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Yıldız'dan geldi.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Hükümetin emekli maaşlarına yaptığı zamlara olan tepkiler Türkiye’de ve Kırıkkale’de giderek artıyor. Özellikle emekli sayısının nüfusuna oranla en yüksek olduğu Kırıkkale’de de günün konusu emekli maaşlarına yapılan zamlar oluyor. Zammı yetersiz gören Kırıkkale’de ki emekliler parkta, sokakta ve cadde de maaşlara yapılan zamları konuşuyor. Emekli maaşları konusunda bir tepkide Kırıkkale Tüm Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Yıldız’dan geldi. Emekliye verilen maaşların gençliği ve hak ettiğinin karşılığı olduğuna dikkat çeken Yıldız, emekliler olarak insanca yaşamak istediklerini ifade etti. 

 

ZAM İSTİYORLAR

Mevcut maaşların ve yapılan zamların hiçbir zaman emekliyi memnun etmediğini belirten Başkan Yıldız,”biz %55 refah payı ile birlikte zam beklerken %25 verilmesi hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi. Açıklamasında öneriler de getiren Tüm Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Yıldız,”biz yaşam standartlarına çıkarılmasını istiyoruz. Sesimizin hükümetiz ve milletvekillerimiz tarafından duyulmasını, gereğinin yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu