Anahtar Kelimeler: Emekli merakla bekliyor

Emekli merakla bekliyor

Emekli merakla bekliyor

Ekim ayında açıklanacak olan Meclisi Türkiye'nin Emekli camiası merakla bekliyor.

EMEKLİLER ADINA AÇIKLAMA

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin Ekim ayı başı itibariyle açılacak olan TBMM’nin ilk gündem maddesinin emekliler olması gerektiğini belirtti. TÜED Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklinin, Ekim ayında açılacak olan meclisi sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Başkan Aytekin “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere birçok iktidar mensubunun beyanlarında; Ekim ayında meclisin açılacağı tarih işaret edilmişken, Kasım ayı söylentilerini, Aralık ayı söylentilerini esefle karşılıyoruz. Emeklinin dayanacak gücü ve bekleyecek sabrı kalmamıştır. ‘Meclis açılır açılmaz’ sözü verilmişken Kasım, Aralık aylarının konuşulması kabul edebileceğimiz bir şey değildir.

 

DURUMLARINI ANLATTI

Diğer taraftan, Cumhuriyetimizin 100. yılı için düşünülen ve bir defaya mahsus 5 Bin TL olarak öngörüldüğü ifade edilen ikramiye de, ne Cumhuriyetimize yakışacak, ne de emekliyi mutlu edebilecek yeterlilikte değildir. Düşünce olarak son derece güzel bir yaklaşımdır, ancak zikredilen rakam tatmin edici olmaktan çok uzaktır. Bu rakam en az 10 Bin TL’ye yükseltilmelidir. Ayrıca, yılda 2 kez olmak üzere dini bayramlarda verilen bayram ikramiyeleri de ne yazık ki, alım gücünü yitirmiştir. 2018 yılı Mayıs ayında, 1000 TL olarak İlk kez verildiğinde; gramı 190 TL olan 24 ayar altından 5,3 gr. alınabiliyordu. O tarihteki alım gücünü koruyabilmiş olsaydı, bugün gramı 1708 TL olan 24 ayar altın hesabına göre ikramiyelerin 9052 TL olması gerekirdi. Oysa bayram ikramiyeleri 2000 TL’yi ancak bulmuş ve bu şekliyle de sadece 1,18 gr altın alınabilir olmuştur.

 

TALEBİNİ SÖYLEDİ

İşte bu yüzden; emeklinin bayram ikramiyelerinin alım gücü, 2018 yılında ilk verildiği değere yükseltilerek 10 Bin TL’ye çıkarılmalı ve sonraki ödeme dönemleri için artışlar da, enflasyona endekslenmelidir. Ekim ayında yapılacak düzenlemede de; en düşük emekli aylığı 15 Bin TL seviyesine çıkarılmalı, 7500 TL üzeri aylık aldıkları için adeta cezalandırılan emeklilerimizin aylıklarına da, kök ücretlere yansıtılacak şekilde; 8077 TL seyyanen zam yapılarak, enflasyon karşısındaki kayıpları karşılanmalıdır” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı