Anahtar Kelimeler: Emekli mutlu olmadı

Emekli mutlu olmadı

Emekli mutlu olmadı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜİK) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilere bir defaya mahsus verilen ikramiye hakkında açıklamada bulundu.

 

İKRAMİYE AÇIKLAMASI

Aytekin yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde yaşayan 17 milyon emeklinin 60 bini Kırıkkale de yaşamakta olup sosyal ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamları adeta bir işkenceye dönmüşken merakla bekledikleri bakanlar kurulundan çıkacak olan enflasyonist baskıyı azaltacak zam haberi reisi cumhur tarafından açıklandı bu açıklama emekli kesimini adeta hayali sukuta uğratmıştır. Emekli maaşına ilave kalıcı zam beklerken göstermelik sus payı niteliğinde bir defaya mahsus 5000 TL güya Cumhuriyeti 100 cü yılı kutlaması niteliğinde verilmiştir bu göstermelik ikramiyeden çalışan emeklinin yararlanamaması da ayrıca bir garabet olmuştur çalışan emekli geçimini emekli maaşıyla sağlasa zaten çalışmaz bunu herkesin bilmesi gerekir hatta çalışan emekliye daha fazla teşvik için ikramiye verilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

 PAY VERİLMELİ

Aytekin, “Son olarak derneğimiz emekliler adına taleplerimizi ısrarla sürdürmeye devam ediyoruz bu taleplerimiz yerine getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Taleplerimizi şöyle sıralayabiliriz. 2024 yılında verilecek emekli zamlarının gerçek enflasyon doğrultusunda yüzdeli değil seyyanen verilmesi büyük önem taşımaktadır. 7500 TL Maaş alan emeklilerimiz daha iyi koşulda yaşayabilmeleri için mevcut maaşlarını memura verilen 8.077 TL’nin verilmesi büyük adaletsizliğin önüne geçilecek demektir. Son olarak taleplerimizi dernek olarak şöyle sıralayabiliriz. 1 En düşük emekli maaşı ve ikramiyesi asgari ücret seviyesinde olması gerekmektedir. 2 Cumhuriyetimizin 100 ci yılında asgari ücret seviyesinde Cumhuriyet ikramiyesi verilmesini beklemekteyiz. 3 Bir türlü yürürlüğe giremeyen intibak yasasının yürürlüğe girmesi 4 Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması gerekmektedir. 5 Yüzdeli zam yerine seyyanen zam verilmeli 6 Ek vergi oranlarının yüzde 4.5 ten yüzde 10 a çıkarılması gerekmektedir. 7 Seyyanen zamlarla birlikte milli gelirden pay verilmeli” diye konuştu.

 

60 BİN EMEKLİ VAR

8 derneğin çalışmaları ile 927 ev inşasının tamamlandığını söyleyen Aytekin, “Taşınmaya devam etmekte olup ayrıca il genelinde sürdürülen TOKİ çalışmalarını takip etmekteyiz emeklimiz konuyla bilgi almak için derneğimize uğramaları bilgi almaları gerekmektedir. Sonuç olarak Kırıkkalemizde yaşayan 60 bin emeklimizin ekonomik yönden sosyal yönden her konuda yardımcıları olacağımızı kamu oyuna duyurmayı bir görev bilmekteyiz” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı