Anahtar Kelimeler: Emekli istiyor

Emekli ne istiyor

Emekli ne istiyor

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin Kırıkkale'de yaşayan 60 bin emekli adına açıklama yaparak yetkililere seslendi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Cumhuriyetin 100. yılında emeklilerin haklarının teslim edilmesini istedi. Kırıkkale'de yaşayan emekliler adına konuşan Zekeriya Aytekin emeklilerin isteklerini tek tek sıraladı. Cumhuriyetin 100. yılında emeklilerin devletten beklentilerini açıklayan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Devletimizi kuran arkasından yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu ilan eden Büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk e ve silah arkadaşlarına bu ülkenin sosyal ve ekonomik alt yapısını oluşturan bilge emekliler olarak saygılarımızı sevgilerimizi ve rahmetimizi sunuyoruz.

 

DURUMLARINI ANLATTI

Cumhuriyetimizin bu 100. yılında emeklilerin ekonomik durumlarının yaşamlarında sıkıntılar olduğunun bilincinde olmamız gerekmektedir. Emekliler bu ülkenin üvey evlatları değil toplumun hazan yaprakları değil öz evlatları ve buğday başaklarıdır. Bu ülkenin emeklileri ülkesinin sorunlarını çözmede kuvai milliye ruhunu taşımaktadır. Ülke genelinde 17 milyon emekli yaşamakta olup ülke nüfusumuzun 4 de birini teşkil etmekte olup Kırıkkale ilimizde ise 60 bin emekli yaşamlarını sürdürmektedir. Ülkemiz nüfusunun büyük bir kitlesini oluşturan emeklilerimizin sorunlarının Cumhuriyetin 100. yılında çözülmesini emekliler olarak beklemekteyiz. Sorunlarımızı şöyle sıralayabiliriz:

 

İŞTE O TALEPLER

1.Eksik kalan intibak yasasının yeniden değerlendirilmesi.

2.Verilecek zammın yüzdeli değil seyyanen verilmesi.

3.7.500 TL emekli maaşı alan emeklilerin maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi.

4.Memur maaşlarına yansıyan 8 bin liranın emekli maaşlarına yansıtılması.

5.Emekli ikramiyesinin asgari ücret seviyesinde olması.

6.Sağlık katkı payı ve ilaç katkı payının emekliden alınmaması.

7.Kasım ayında bir defada verilecek 5 bin TL ikramiyenin Çalışan emeklilere de verilmesi.

Bahse konu bu taleplerimizin cumhuriyetimizin 100. yılında yerine getirilmesi biz emeklileri mutlu edecektir. Gereğinin yapılmasını Devletimizi yönetenlerden beklemekteyiz. "



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu