Anahtar Kelimeler: Emekli yapsın?

Emekli ne yapsın?

Emekli ne yapsın?

Hükümet tarafından üst üste bütün alanlarda yapılan zamlara rağmen emekliye uygulanan zam sonrası TÜED Başkanı Zekeriya AYTEKİN açıklamalarda bulundu. Aytekin, emeklinin umduğunu bulamadığını söyledi.

 

EMEKLİLER TEPKİLİ

Kırıkkale TÜED Başkanı Zekeriya Aytekin, emekli aylıklarına yapılan zamlar konusunda açıklamada bulundu. Emeklinin umduğunu bulamadığını belirten Başkan Aytekin, 2023 Yılının ilk altı ayı için emekliye verilmiş olan yüzde 25 zammı emekli derneği Kırıkkale şubesi olarak emekliler olarak kabul etmiyoruz.” Dedi. Başkan Aytekin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

AÇIKLAMA YAPILDI

“Sebebi ise bizim enflasyonumuzu yansıtmayan talimatla alakası olmayan rakamla TUİK enflasyon rakamı belirtilmekte olup 15 milyon emekliyi hayali sukuta uğratmıştır. 2023 ün ilk altı ayı için belirtilen 19.77 rakamı inandırıcılığı olan bir rakam değildir. Bunun yarı sıra devlet başkanı tarafından verilen refah payı adı altında verilen yüzde beş ilave zamda emeklinin moralini daha da bozmuştur. Bu ülkenin sosyal ve ekonomik alt yapısının temelinde emekliler olarak bizim büyük katkımız varken memurlara verilen seyyanen zammın biz emeklilere de yansıtılmasını beklerken bizlere layık görülen yüzde yirmi beş zamla hüsrana uğramış durumdayız.

 

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Son olarak diyoruz ki temsil ettiğimiz emekliler adına verilen yüzde 25 zammın tekrar gözden geçirilerek yeni bir düzenlemenin yapılması büyük önem arzetmektedir. Bu düzenlemenin içine maaşlarının 7500 TL ye çıkarılan emeklilerinde dikkate alınması ve yapılan zamlardan bu emeklilerimizin de yararlanmasını önermekteyiz. Ayrıca gündemde olan intibak yasasının çıkarılması sağlıkta katkı paylarının kaldırılması ikramiyelerin asgari ücretten ödenmesi taleplerimiz içerisinde kira ve yakacak yardımının yapılmasının yanında verilecek maaş zamlarının yüzdeli değil seyyanen ödenmesinin yanı sıra refah payının seyyanen ödenmesi gerekmektedir. Son olarak diyoruz ki bu taleplerimizi dikkate alarak emeklilerle ilgili yeni bir düzenleme ile emekliler biraz rahata kavuşturulabilir. İnancını taşımaktayız bizi yönetenlerin dikkatine önerilerimizi sunmaktayız.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı