?Emeklinin ekmeğini bari elinden almayın?

?Emeklinin ekmeğini bari elinden almayın?

?Emeklinin ekmeğini bari elinden almayın?

Emekli tepkili!

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekli şehri olarak bilinen Kırıkkale´de son zamlarla 1 TL olan ekmeğin fiyatının düşürülmesi gerektiğini söyledi.  Emekliye yüzde 4.73 oranında zam yapıldığını, ekmeğe ise yüzde 40 oranında zam geldiğini belirten Aytekin ?Emeklinin ekmeğinden elinizi çekin? dedi.

AÇLIK SINIRININ ALTINDAYIZ

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Kırıkkale´de ekmek fiyatlarına yapılan yüzde 40 oranında zamma tepki gösterdi. Aytekin konuşmasının devamında, ?Dar gelirlilerin en önemli gıda maddesi Ekmek son günlerde ansızın % 40 oranında zam yapıldığı görülmektedir. Ekmeğe zam yapılacaksa ülkedeki enflasyon oranına göre yapılmasını doğal görebiliriz fakat yapılan ekmeğe zam açlık sınırının altında maaş alan emekliye adeta bir şok etkisi yapmıştır.

ZAMDAN RAHATSIZ OLDUK

2017´nin ilk 6 ayında 4.73 oranında maaşına zam alan emekli en önemli gıda maddesi olan ekmeğe yapılan bu zam emeklinin yaşam koşullarını zora soktuğu gerçeğini unutmamak lazım.? Emeklinin günümüzde %85 açlık sınırının altında maaş almakta iken asgari ücretle çalışanlarda ekmeğe yapılan bu zamdan rahatsız olmuştur. Asgari ücret ülkemizde 1400 TL yoksulluk sınırı ise 1650 TL.  Kırıkkale´de 50 bin Emeklinin yaşadığı göz önünde bulundurularak ekmeğe yapılan bu anormal zammın yetkililerle yeniden gözden geçirilmesini gerekmektedir.

BELEDİYEBİR ŞEY YAPMALI

Özellikle Kırıkkale Belediyesinin konuyla ilgili olarak bir çalışma yapıp istatistiki bilgilere dayanarak yeniden değerlendirmesi gereğini duymaktayız, aksi takdirde alternatif olarak biz emekliler camiası olarak evde yufka ve çörek yemek için önerilerimizi emeklilerimize duyuracağız. Görüş ve düşüncelerimizi objektif olarak belirtirken 4 kişilik bir emeklinin aylık ekmek parasının 300 TL olduğunu unutmasın ilgili sorumlular. En büyük tüketici olan emeklilerimizi 15 Mart Tüketiciyi Koruma Haftasında korumalarını yöneticilerimizden beklemekteyiz? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli