Anahtar Kelimeler: iyisi beklemek

?En iyisi beklemek?

?En iyisi beklemek?

?En iyisi beklemek?

Başer´den piyasalar için önemli tavsiyeler

Kırıkkale Kuyumcular Derneği eski başkanı ve Beşer Kuyumculuk sahibi Erkan Başer, birkaç gündür adeta çalkantı inde olan para piyasaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

ÖNEMLİ TAVSİYELER

Para piyasalarının Amerika´daki başkanlık seçimi nedeniyle ciddi bir dalgalanma içine girdiğini açıklayan Beşer, bunun geçici bir durum olduğunu ifade ederek, küçük yatırımcıların ve tasarruf sahiplerinin beklemede kalmasını, en güvenliği sığınağın TL olduğunu ifade etti. Başer, ?Amerika´daki başkanlık  seçimi nedeniyle para piyasalarında bir hareketlenme oldu. Ancak bu geçici bir durum. Trump´ın başkan seçilmesi nedeniyle döviz ve altında yükseliş, borsada ise düşüş görüldü. Ancak Trump´ın pozitif açıklamaları ile durum normale dönmeye başladı. Bu elbette geçici bir durum. Spekülatif ve suni bir geçici durum yaşanıyor. Yakında her şey normale döner. Bu süreçte tasarruf sahipleri ve yatırımcıların beklemede kalmasında yarar var. Bana göre en güvenli liman TL´dir? dedi.

BEKLEMEK DAHA İYİ

Altının gramının güne 133 TL ile başladığını, Dolar´ın 3200 seviyesi ile günü açtığını, Euro´nun da 3500 ile güne başladığını söyleyen Başer, ?Şu anda piyasalarda bir belirsizlik var gibi. Fakat bu geçici bir durum. Şu durumda ne alım yapılır ne de satım. Beklemek en iyisi. Alıcı da satıcı da beklemeli. Durum istikrarsız gibi görünüyor piyasalar için ancak bu tabii ki geçici bir süreç. Para piyasalarının istikrara girmesi için yıl sonunu görmek lazım. Süreç biraz ilerlesin her şey yerli yerine oturur. Tabii olağanüstü bir olumsuzluk yaşanmaz ise? diye konuştu. Başer, beklentilerinin sürecin kısa bir süre sonra istikrara ve rutine dönmesine yönelik olduğunu da ifade etti. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli