Anahtar Kelimeler: güzel benim köyüm

En güzel köy benim köyüm

En güzel köy benim köyüm

En güzel köy benim köyüm

Kırıkkale’de vatandaşların yaşam standartlarının üst düzeyde tutulmasını sağlamak amacıyla Kırıkkale Valiliği koordinesinde başlatılan " En Güzel Köy Benim Köyüm " projesi ile tüm köyler güzelleştiriliyor.

 

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Bu kapsamda Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve beraberinde AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Bahşılı Kaymakamı V. Bekir Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve Meclis Üyeleri, Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Bahşılı ilçesine bağlı Çamlıca köyünde kilit parke döşediler, boya yaptılar ve ağaç diktiler. Etkinlikte konuşan Vali Yunus Sezer “ ‘En Güzel Köy Benim Köyüm’ projesini Çamlıca köyümüzde de başlattık. Bu proje ile bütün köylerimizin alt yapısını tamamlamayı hedefliyoruz ” dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Köylerin güzelleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında; köydeki evlerin tamamı yöresel mimariye uygun olarak boyanırken yollar da kilit parke ile döşeniyor. Metruk binalar tamamen yıkılıyor. Köyün güvenliğini sağlamak için de giriş ve çıkışlara kamera sistemleri takılıyor. Köy meydanları güzelleştirilip kamelyalar ile çöp konteynerleri konuluyor. Okul ve sağlık ocağı gibi kullanılmayan binalar restore ediliyor, kütüphane ve taziye evleri gibi ortak kullanım alanlarına dönüştürülüyor.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli