Anahtar Kelimeler: güzel rehberdir

En güzel rehberdir

En güzel rehberdir

Nur Camii Konferans Salonunda Prof. Dr. Mevlüt Erten tarafından “İrşat: Rabbimizin Yoluna Hikmetle ve Güzel Öğütle Çağırmak” konulu konferans gerçekleştirildi.

KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle Merkez Nur Camii Konferans Salonunda “Peygamberimiz Camii ve İrşat” temalı konferans gerçekleştirildi. Konferansa Kırıkkale Valisi Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu,  İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

EN GÜZEL ÖRNEK

Nur Camii İmam-Hatibi Mustafa Şentürk’ün Kur’an tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda açış konuşması yapan Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar “Günümüz şartlarına uygun bir davet ve irşat modeli geliştirme ve cami merkezli hizmetlerimize dair bir gelecek perspektifi belirleme sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu noktada Dürr-i yekta Hz. Peygamber bizim için en güzel rehber ve örnektir. Vahyin gözetiminde devam eden Sevgili Peygamberimizin davet ve irşat faaliyetlerinin başarıya ulaşmasında hiç şüphesiz takip edilen nebevi yöntem etkili olmuştur. İnanç ve gayreti, samimiyet ve ihlası, güvenilirliği ve doğruluğu, sabrı ve merhameti, fesahat ve belagati, bu süreçte Hz. Peygamberin en büyük yardımcısıdır” dedi.

RAHMET TOPLUMU

Açış konuşmalarının ardından Kırıkkale Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten'in  “İrşat: Rabbimizin Yoluna Hikmetle ve Güzel Öğütle Çağırmak”  konulu konferansını gerçekleştirdi. Erten,  “Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et; onlarla en güzel yöntemle tartış (ve câdilhüm billetî hiye ahsen) . Kuşkusuz senin rabbin, yolundan sapanların kim olduğunu en iyi bilendir; O, doğru yolda bulunanları da çok iyi bilir. (Nahl, 125.) ayetini hatırlatan  Prof. Dr.  Erten  “İslam toplumu merhamet toplumudur. Rahmet, yakınlık, ince muamele, nazik davranış demektir. Merhamet Allah’ın isim/sıfatlarından birisidir. Allah diğer sıfatlarından ayrı olarak merhamet (rahmet) sıfatını kendine ilke edinmiştir. (En’am,12 ve 54.) Merhamet Kur’an’ın isimlerindendir: “İşte size rabbinizden apaçık bir delil, bir hidayet ve rahmet geldi.” (En’am,157.) Hz. Peygamberimiz rahmet olarak gönderilmiştir: “Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” (Enbiya,107.) Bütün bunlar İslam toplumunun rahmet toplumu olduğu gösterir” dedi.

İLAHİ DİNLETİSİ

Prof. Dr. Erten sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an bize nefreti değil, merhameti emrediyor.  Bilge kişi, Bosna’nın lideri merhum Aliya İzzetbegoviç  Bosnalılara: ‘Nefrete nefretle cevap vermeyin. Bosna için nefret çıkmaz sokaktır. Nefret sadece bizim ruhlarımızı zedelemiyor, Bosna’nın özünü de zedeliyor.’ demiştir.  Dolayısıyla nefret müminin ruhunu, özünü zedeler. Merhamet ise, müminin ruhunu canlandırır, özünü güçlendirir.” Konferansın ardından Vali Yardımcısı  Mehmet Miraç Topaloğlu tarafından  Prof. Dr. Mevlüt Erten’e tablo hediye edildi. Program ilahi dinletisi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve hediye takdimi ile sona erdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli