Anahtar Kelimeler: liste kimin ?

En iyi liste kimin oldu?

En iyi liste kimin oldu?

Listeler neyi anlatıyor?

Kim kazanır kim kaybeder?

 

14 Mayıs seçimleri için Kırıkkale’de listeler tamamlandı. Şimdi herkes kimin kazanacağı ve kimin kaybedeceğini konuşuyor. En iyi ve en kötü liste tartışılıyor.

 

İYİ PARTİ LİSTESİ ÇOK İYİ

14 Mayıs seçimleri için Kırıkkale’de listeler tamamlandı. Şimdi herkes kimin kazanacağı ve kimin kaybedeceğini konuşuyor. En iyi ve en kötü liste tartışılıyor. Listelere göre bölgesel dağılımlar ve aday ağırlıkları dikkat çekiyor. Bölgesel dağılıma göre en iyi liste İyi Partinin Bülent Altınışık ve Orhan Kılıç ile Sevim Özbek’ten oluşan listesi dikkat çekiyor. Listeler içinde Keskin yöresine ilk sırayı veren, ikinci sırada Oba yöresinin yer aldığı liste olarak dikkat çekici bulunuyor. Altınışık’ın isminin ağırlığı ve partiyi sıfırdan getirdiği nokta da dikkat çekiyor. Partinin bir milletvekili garanti görülüyor. 

 

AKP LİSTESİNE TEPKİ

AKP’nin listesi son dakika listesi olarak dikkat çekici bulunuyor. Burada Kırşehir yöresinden Mustafa Kaplan ilk sırada, Oba yöresinden Ergün Tekin ikinci sırada yer alıyor. Listede bir çok önemli isim devre dışı kalmış durumda ve bunun da büyük tepki çektiği gözleniyor. Ramazan Can’ın bile listeye tepki olduğu söyleniyor. Listenin bu haliyle bir milletvekili çıkarması garanti görülürken, ikinciyi çıkarmasının mümkün olmayacağı belirtiliyor.

 

CHP LİSTESİ ŞAŞIRTICI

Dikkat çeken bir diğer liste ise CHP listesi. Ahmet Önal birinci sırada yer aldı. Bu durum sürpriz olarak görülmedi ancak ikinci sırada MHP’li bir isim olan Ömer Eldemir’in yer alması dikkat çekti. Partinin Eldemir ile MHP’den ciddi oy alması bekleniyor. Bu partinin de bir milletvekili garanti olarak görülüyor.

 

MHP’NİN DURUMU KÖTÜ

MHP’de beklenen oldu ve Halil Öztürk ilk sırada yer aldı. İkinci ve üçüncü sıralar dikkate bile alınmıyor. Öztürk’ün İyi Parti ve CHP’ye gitmesi muhtemel oyları nasıl çevireceği merak konusu. Sinan Ateş ve HÜDAPAR başta olmak üzere iktidarın her işine destek veriyor olmasının da tepki çektiği gözleniyor. İl yönetimini görevden alması, partinin ağır ağabeylerini dikkate almaması da büyük olumsuzluk olarak dikkat çekiyor. Öztürk’ün bu halde vekil olarak çıkmasının mümkün olmayacağı konuşuluyor. 

 

SONUÇ NE OLUR

Sonuç olarak ilk günden tahminler AKP 1, İyi Parti 1, CHP 1 milletvekili olarak yorumlanıyor. Bunun değişip değişmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak Kırıkkale’de seçim sonuçlarının büyük ihtimalle bu şekilde neticelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı