Anahtar Kelimeler: sıcak olduk!

En sıcak il olduk!

En sıcak il olduk!

Türkiye'de uzun yıllar nisan ayı ortalama sıcaklığı 12,1 derece olarak kaydedilirken, geçen ay ortalama sıcaklık 13,4 derece oldu.

ÖNEMLİ BİR DURUM

Türkiye'de nisan ayında en yüksek sıcaklık 36,9 dereceyle Ceylanpınar'da, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 6,4 dereceyle Özalp'te ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, nisanda ortalama sıcaklıklar İpsala ve Samandağ çevrelerinde mevsim normallerinin altında gerçekleşti. Sıcaklıklar, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kuşadası, Bodrum, Milas, Isparta, Alanya, Anamur, Köyceğiz, Sivas, Kırıkkale, Pınarbaşı, Akçakoca, İnebolu Gümüşhane, Bayburt, Osmancık, İspir, Oltu ve Kahta çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde oldu.

RAKAMLAR VERİLDİ

İç Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, Sivas, Kırıkkale, Kangal, Pınarbaşı çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında belirlendi. Bölgenin nisan ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 10,2 derece iken, geçen ay ortalama sıcaklık 11,5 derece olarak kayıtlara geçti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 5 dereceyle Yunak ve Pınarbaşı'nda, en yüksek sıcaklık ise 31 dereceyle Kırıkkale'de tespit edildi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu