Anahtar Kelimeler: Endonezya protokol

Endonezya ile protokol

Endonezya ile protokol

Kırıkkale Üniversitesi ve İBTAV, Endonezya’da İşbirliği Protokolleri İmzaladı, İslam Bilim Tarihi Üzerine Konferans Verdi.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Başkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, üniversite Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Başer ve Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Aral Duvan konferans ve protokol imza törenleri kapsamında Endonezya’nın Yogyakarta şehrinde bulunan Gadjah Mada Üniversitesi, Duta Wacana Üniversitesi ve Muhammediye Üniversitesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Gadjah Mada Üniversitesi’nin 73. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan heyet, Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ova Emilia ve diğer öğretim üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. 

 

HEDİYELER VERİLDİ

Gadjah Mada Üniversitesi’ne tebriklerini ileten heyet, yoğun programına Yogyakarta’daki diğer üniversite ziyaretleriyle devam etti. Ziyaret programı kapsamında, Duta Wacana Üniversitesi’nde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Duta Wacana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Henry Feriadi, Rektör Yardımcısı Dr. Handi Hadiwitanto ve Din Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ile görüştü. Ziyaret sırasında farklı fakültelerle iş birliği üzerine görüşüldü, yakın tarihte gerçekleştirilebilecek projeler ele alındı. Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve İBTAV heyetinin Duta Wacana Üniversitesi Rektörü Henry Feriadi ile karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

PROTOKOL İMZALADILAR

Programların devamında Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimler Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Başkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Kırıkkale üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Başer ve Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Aral Duvan konferans ve protokol imza törenleri kapsamında Yogyakarta Muhammediye Üniversitesi’ni ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda ağırlanan heyet, karşılıklı iş birliği alanları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Endonezya Milli Marşı ve İstiklal Marşımızla açılışı yapılan törende konferans öncesinde Kırıkkale Üniversitesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ile Yogyakarta Muhammediye Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Karşılıklı hediye takdim edildi. 

 

KONFERANS VERİLDİ

Ardından İBTAV Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan ve İBTAV Başkanı Mecit Çetinkaya Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimler Tarihi Araştırmaları Vakfı’nın kuruluşu ve önemine değindi. Açılış konuşmalarından sonra, Rektör Aslan “İnsanlığın Ortak Mirası ve Geleceği: Bilimler Tarihi” konulu konferans verdi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Gunawan Budiyanto, Rektör Yardımcısı Achmad Nurmandi, Rektör Yardımcısı Muhammad Faris Al Fadhat, Bütünleştirici Bilim ve İslam Medeniyeti Merkezi Müdürü Muhammed Rofiq Muzakkir, İşbirliği ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Dr. Fitri Arofiati, Dış İlişkiler Birimi Başkanı Dr. Idham Badruzaman, akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, tarihsel süreç içerisinde bilimlerin gelişiminden bahsederken her dönemde farklı milletlerin bilime katkısının olduğunu vurguladı. Rektörümüz, Avrupa’nın karanlık çağ olarak nitelendirdiği dönemde, Müslüman bilim adamlarının bilimin birçok dalında eser yazdıklarını ve ürün ortaya koyduklarını ifade etti. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı