Engelleri yıkarak buraya geldik”

 Engelleri yıkarak buraya geldik”

Engelleri yıkarak buraya geldik”

Yiğit düştüğü yerden kalkar!”

AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, İl Başkanı Mürsel Akçay, belediye başkanları, teşkilat yöneticileri ve partililer seçim değerlendirmesi içiren bir basın toplantısı yaptılar.  

RAMAZAN CAN YOKTU

7 Haziran seçimlerinden sonra Ak parti'de yaşanan sessizlik dün bozuldu. Tekrar AK parti'den Milletvekili seçilen Oğuz Kağan Köksal, Belediye başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay, Merkez İlçe Başkanı Enver Kılıç parti binasında basın mensupları ile bir araya geldiler. Toplantıya ayrıca tüm belediye başkanlarını ilçe başkanlarını ve partililerin katıldığı görüldü. Toplantıya Ramazan Can katılmadı.

TÜRKİYE'DE 25. SIRADA

Ak parti il başkanı Mürsel Akçay sert bir açıklamada bulundu. Akçay Ak parti olarak il genelinde birinci parti oldukları hedefledikleri üç milletvekilinden sadece iki tanesini kazanabildiklerini söyledi. Akçay ayrıca parti içinde parelel yapı gibi davaya ihanet edenlerini olduğunu ifade ederek Seçim süreci içerisinde bütün teşkilatımız gece, gündüz bu davaya hizmet ettik hep birlikte çalıştık. Yapılan seçimde de Kırıkkale il teşkilatı olarak 3 vekil hedefi ile girdik. Ama 2 vekili çıkarttık. Türkiye ortalamasının üzerinde oyla meclise gönderdik. Ak Parti Kırıkkale'de almış olduğu oy Türkiye'de 25. sırada.

PARALEL İHANET VAR!

Bu çalışma sandık başındaki görevlilerimiz ve parti teşkilatımızla bu başarıyı elde ettik. AK Parti büyük bir aile.  Paralel gibi partiye ihanet edenlerde var. Bunları da hep birlikte değerlendireceğiz.  Birlik olma zamanı. Destek verenlere teşekkür ediyorum.  Görevimizin başındayız. Bu davaya hizmet etmeye devam edeceğiz. Destek veren herkes yine destek vererek hep birlikte yürüyeceğiz. Bu davada çıkar gözetenin yeri hiçbir zaman olmayacaktır. Durmak yok yola devam. Halkın verdiği karara saygılıyız. Perşembe günü il başkanları toplantısı var. Genel merkezde bir değerlendirme yapacağız” şeklinde konuştu.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPACAĞIZ

Kırıkkale belediye Başkanı Mehmet Saygılı seçim sonuçlarından kimsenin memnun olmadığını Ak parti olarak seçimden birinci parti çıktıklarını ancak oy kaybından dolayı üzgün olduklarını söyledi. Saygılı oy kaybı ile ilgili olarak öz eleştiri yapacakların belirterek Seçim sonucu kimseyi memnun etmedi. Sokakta ki vatandaş bile keşke elim kırılsaydı da o partiye oy atmasaydım diyor. AK Parti olarak biz Kırıkkale'de %51 oranında oy aldık. Yani her iki kişiden birini oyunu Ak partiye kullandı. Hedefimiz üç milletvekili çıkartmaktı. Ancak seçim sistemi nedeniyle iki vekil çıkarttık bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Tabiî ki parti olarak bir öz eleştiri yapacağız. Nerede yanlış yaptık. Nerede hata yaptık. Tüm Belediye başkanlarımızla bir araya gelerek görüşeceğiz. Hatalarımızı anlayama çalışacağız. Hepsini irdeleyeceğiz. Ancak şunu bilinmesini istiyorum. AK partinin ana gayesi halka hizmet etmek. Biz hayatta olduğumuz sürece bu dava devem edecektir. Bunun bilinmesini istiyorum” ifadesini kullandı.

UTANACAK YÜZLERİ VARSA…

Ak parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal seçim sonucu değerlendirmesinden önce seçim öncesinde yapılan spekülasyonlara değindi. Köksal seçimlerde oy hırsızlığı yapılacağı ve adil bir ortamda seçimin yapılmayacağı hakkında dedikodu çıkartanlara yönelik Ak parti olarak seçimlerde tam bir demokrasi dersi verdik. Seçimler öncesi spekülasyon yapan seçimin adil olmayacağını söyleyenler utanmıştır herhalde. Utanacak yüzleri varsa tabi” şeklinde konuştu.

AYAĞA KALMASINI BİLİRİZ

Milletvekili Köksal seçimlerde Ak partinin oyunun 8-9 puan düştüğünü bunun nedenlerini parti genel merkezinden başlayarak illerde de bir değerlendirilmesini olacağını bunun da normal karşılanması gerektiğini söyledi. Köksal Şunu unutmamak gerekiyor. AK parti ilde olduğu gibi ülke genelinde birinci parti çıktı. Her şeye rağmen Ak parti birinci parti oldu. Oy sayısı düşmüş vekil sayısı düşmüş olsa da bu bir gerçek. Ak parti ülkeye hizmet noktasında gerekeni yapacaktır.  Kırıkkale'de hedefimiz üç milletvekili çıkartmaktı. Ancak iki milletvekili çıkarta bildik. Bizim burada bir söz vardır” Yiğit düştüğü yerden kalkar” diye. Bizde AK Parti olarak bu seçimlerde bir tökezledik. Ancak ayağa kalmasını biliriz. Bizim tökezlememize sevinenler olacaktır. Ama bizdeki bu birlik ve beraberlik olduğu sürece ayağa kalkışımız daha heybetli olacaktır” ifadesini kullandı.

ENGELLERİ YIKARAK GELDİK  

Milletvekili Köksal seçim sonucunda ortaya çıkan manzaradan kimsenin memnun olmadığını ülkenin 13 yıl öncesi gibi bir koalisyon hükümeti beklediğini belirterek Ak parti bir hizmet partisidir. Kurulduğu günden bu yana bir çok engelleri aşarak buraya gelmiş, milletin sevgisini kazanmış milletine hizmet yapmış bir partidir. Seçim sonrasında da hizmet noktasında üzerine düşeni yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Millete hizmet yolunda üzerimize düşen görevi layıkı ile yerine getireceğiz” ifadesini kullandı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false