Anahtar Kelimeler: Engelli uygunluğu denetlendi

Engelli uygunluğu denetlendi!

Engelli uygunluğu denetlendi!

Engelli uygunluğu denetlendi!

KÜ´de engelli denetimi!

2011 yılından bu yana herkes için erişilebilir, engelsiz bir kampüs için çalışmalar yapan Kırıkkale Üniversitesi Fakülte ve İdari Binaları 18-22 Aralık tarihlerinde Kırıkkale Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından denetlendi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu temsilcilerinden oluşan komisyonun incelemeleri sonucunda Üniversitemizin engelli erişimine uygunluğu ve mevcut durumda yapılacak iyileştirmeler tespit edildi. Komisyona çalışmaları esnasında Kırıkkale Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığından ve Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam biriminden sorumlu yetkililer eşlik etti ve tespit edilen sorunların giderilmesi için çalışmalara başlandı.

%90´IN ÜZERİNE ÇIKARILDI

Herkesin özgür ve eşit biçimde eğitim hakkını kullanabilmesi için engelli bireylerin unutulmadığı, herkesin tümüyle erişebileceği bir üniversite olma yolunda Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız başta olmak üzere Üniversite yönetimimiz tarafından desteklenen çalışmalarla Üniversite erişilebilirliğini %90´ın üzerine çıkarmıştır.

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı