Engelliler günü için etkinlik yapıldı

Engelliler günü için etkinlik yapıldı

Engelliler günü için etkinlik yapıldı

?Engel bedende değil zihinlerde?

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşlarla bir araya gelen il protokol üyeleri asıl engellerin bedenlerde değil zihinlerde olduğunu vurguladılar.

PROGRAM YAPILDI

Toplumda engelli farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın ve çok sayıda engelli vatandaş ve davetli katıldı. Ülke genelinde düzenlenen yarışmalarda ödül alan engelli vatandaşlara madalyalarının dağıtıldığı programda protokol üyelerinin bedenlerde olan engellerin farklı şekillerde aşılabileceği ancak zihinlerde olan engellerin hiçbir şekilde aşılamayacağını ifade ettiler.

"YAŞAM KALİTESİ ARTIRILMALI"

Engelliler olarak toplumda büyük bir kesimi temsil ettiklerini ifade eden Kırıkkale´de Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç, son dönemlerde engelli vatandaşlara yönelik yapılan iyileştirmelerin önemli bir yere sahip olmasına rağmen engellilerin yaşam kalitelerinin daha da yüksek seviyelerde olması gerektiğini ifade etti.

?BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ?

Sağlık olan her insanın bir gün engelli olabileceğini ifade eden Erkoç, "Engellilerimizin yaşam kalitelerinin yüksek olması toplumumuzun hayata bakış açısını değiştirecektir. Bizler engelli insanlar olarak bedenlerimizde olan engelleri aşmanın bir yolunu mutlaka buluyoruz. Ancak asıl engel zihinlerde olan engellerdir. Toplumumuzun zihinlerinde olan engelleri aşması daha güçtür" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false