Anahtar Kelimeler: Engellilere sosyal destek

Engellilere sosyal destek

Engellilere sosyal destek

Engellilere sosyal destek

 

Duyarlı esnaf?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Engellilere Destek Programı (EDES) Kırıkkale´de uygulanmaya devam ederken, bir esnafın Tekerlekli Sandalyeli Engellilerin kullandığı yolu kapatan sürücüleri teknolojiden de yararlanarak sosyal medyada ifşa etmesi beğeni topladı.

PES DEDİRTEN DUYARSIZLIKLAR

Engelliler pek çok alanda sorun yaşıyor. Bunlar arasında eğitim, rehabilitasyon, aile yaşamı ve özel yaşam, istihdam, fiziksel ve konut yer alırken, ulaşımda da büyük sorunlar yaşıyor. Bu sorunlara duyarsızlıkta eklenince sorun dayanılmaz bir boyut kazanıyor. Engellilerin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için devlet kurumlar aracılığıyla EDES gibi programlar yürüterek bu soruna parmak basmak isterken, insanların duyarsızlığı bu kadarına de pes dedirtiyor.

MEDYADA YAYIMLIYOR

Kırıkkale Belediyesi engellilerin yaşama daha sıkı sarılması için kaldırımlara engelliler parkurları, kaldırımlara tekerlekli sandalye geçiş yerleri, engelliler parkı gibi iyileştirme yaparken, sürücülerin aynı duyarlılığı göstermemesi tepkiyle karşılanıyor. Yaşanan bu soruna Zafer Caddesindeki bir duyarlı esnaf ilginç bir yaklaşım sergiliyor. Kırıkkale´nin sevilen esnaflarından Egemen Haydar Özlük, işyerinin önünde bulunan engelliler geçiş yerine araç çeken sürücülerin resimlerini çekerek sosyal medyada ifşa ediyor. Özlük, fotoğrafını çektiği duyarsız sürücüleri sosyal medya hesabında ?Veeeee Günün Son Akşam Engellisi ve Üstelik İkazıma " O Yer Engelli Alanı" Dememe Rağmen Çeken Engellimiz? gibi ifadelerle yayımlayarak farkındalığı artırmada önemli bir rol üstlenmesi beğeniyle karşılanıyor.  



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false