Anahtar Kelimeler: Engellilere destek

Engellilere destek

Engellilere destek

2023 Ekim ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilmesi kararlaştırıldı.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kurul üyeleri Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin başkanlığında İşkur hizmet binasında toplandı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve kurul üyelerince alınan karar gereği, Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden idari para cezaları tahsil edilecek. Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ile işyerine uyumları sağlanacak. Engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek.

 

DESTEK SAĞLANACAK

İl Müdürü Ferhat Metin yaptığı açıklamada, 2024/1. Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvurularını Proje başvurularını 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılabileceğini ifade etti. Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, projenin amacını engelli ve eski hükümlülerin kendi iş yerlerini kurmasına ve istihdamlarına yardımcı olmak, engellilerin mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyon kursları sayesinde meslek edinmiş olanlarının işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlanmasının kolaylaştırılması olarak açıkladı.

 

HÜKÜMLÜLERE DESTEK

Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde eski hükümlünün projesini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile “Proje Başvuru Rehberi’’nde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletmesi gerekiyor. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacak ve proje sahibine iade edilecek.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu destekten faydalanmak isteyenler Girişimcilik Belgesi, Hayvancılık Projelerinde Sürü Yönetimi Belgesi Arıcılık Projelerinde Arıcılık Belgesine sahip olması gerekiyor. Sürü Yönetimi Belgesi İŞKUR’un düzenlediği kurslara katılarak Arıcılık Belgesi ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınabilmekte. Girişimcilik Belgesi E-Devlet üzerinden KOSGEB’in sayfasına girerek elektronik ortamda en fazla üç günlük bir kurs ve basit bir sınava tabi tutularak alınabiliyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı