Anahtar Kelimeler: Engelsiz etkinlikler

Engelsiz etkinlikler

Engelsiz etkinlikler

Kırıkkale Üniversitesi 2022-2023 Engelsiz Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında Engelliler Haftası Programı yapıldı.

 

ETKİNLİKLER YAPILDI

Kırıkkale Valiliği ile imzalanan protokoller çerçevesinde akademik ve idari birimler işbirliğiyle yapılan etkinliklere dekanlar, akademik ve idari personel, öğrenciler, Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel Eğitim Meslek Okulu ve Mustafa Hiçyılmaz Özel Eğitim Anaokulunda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri, okul yöneticileri ile öğretmenleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, 2019 yılından bu yana Üniversite, Valilik ve Özel Eğitim Kurumlarıyla işbirliği yaparak özel öğrencilerin ve ailelerinin eğitim ve yaşam kalitesini artırma, konforlu ve katılımcı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla sosyal sorumluluk etkinlikleri düzenlediğini belirtti. Kırıkkale’deki Özel Eğitim Kurumları, özel öğrenciler aileleri ile görüş alışverişi içinde bu gibi etkinliklerin devam ettireceğini ifade eden Rektör Aslan, etkinliklere katılan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER VARDI

Program kapsamında özel öğrenciler Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin işbirliğiyle Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklerde sanatsal ve sportif faaliyetler yaptılar. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde özel çocuklar, öğrenciler ile eğitici ve öğretici oyunlar oynadı, boyama yaparak müzik eşliğinde dans ettiler. Diş Hekimliği Fakültesinde ağız ve diş sağlığı kontrolü yapılan özel öğrenciler Veteriner Fakültesinde ata bindiler. Program, Merkez Yemekhanede verilen yemek ile sona erdi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı