Anahtar Kelimeler: Ersoy programı yapıldı

Ersoy programı yapıldı

Ersoy programı yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, “Mehmet Akif Ersoy” Programı düzenlendi.

PROGRAM YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, “Mehmet Akif Ersoy” Programı düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Turinay’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Pelin Esmergül ve Dr. İdris Çakıroğlu tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı” canlı dinletisi ile Mehmet Akif Ersoy kitapları sergisi yer aldı.

CANLI DİNLETİ YAPILDI

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Üniversite akademik, idari personeli ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ile başlayan program, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Pelin Esmergül ve Dr. İdris Çakıroğlu tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı” canlı dinletisi ile devam etti. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen dinleti de ayrıca İstiklal Marşı Beste Yarışmasına katılan Bestecilerin eserlerine de yer verildi.

HEYECAN DUYDULAR

Ülkemizdeki bestekarların Milli Marş’ın bestelenmesi noktasında heyecan duyduklarını belirten Dr. Öğretim üyesi Necmettin Turinay, “ İstiklal Marşı’nın, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden farklı bestekarlar tarafından bestelendiğini ve bunların sayısının yirmiden fazla olduğu bilinmektedir. Bu bestekarlar, o yıllarda Türkiye’nin bilinen büyük bestekârlarıydı. Yani ilgili bestekarlar eserlerini yaptıkları sıralarda onlar henüz daha işgal altında olan bölgelerdendi. Demek ki ülkemizin ileri gelen bestekarları, Milli Marş bestelemek hususunda büyük bir heyecan duymuşlardır” diye konuştu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı