Anahtar Kelimeler: zamanlı tatbikat

Eş zamanlı tatbikat

Eş zamanlı tatbikat

Kırıkkale’de gerçekleşen tatbikata il merkezi ve ilçelerden 3 bin 23 kişi katıldı.

EŞ ZAMANLI YAPILDI

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında Kırıkkale’de “Deprem Anı,  Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Tatbikata İl Müftülüğü, 8 ilçe Müftülüğü ve 110 kuran kursunda 95 personel, 153 öğretici ve 2 bin 775 kursiyer olmak üzere toplam 3 bin 23 kişi katılırken, katılımcılar deprem konusunda bilgilendirildi. 2021 Afet eğitim Yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı “ Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmişti.

GENİŞ KATILIM OLDU

2022 Tatbikat yılı kapsamında İl ve İlçe Müftülükleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri, Eğitim Merkezleri ve Kuran Kurslarını kapsayacak şekilde 81 ilde eş zamanlı olarak “Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Tatbikat, Merkezde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımları ile Kırıkkale’de Vali Yardımcısı Sibel Köse, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, din görevlileri, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇÖK-KAPAN-TUTUN

Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun “Tatbikat ilimizde İl Müftülüğü, 8 ilçe Müftülüğü ve 110 kuran kursunda 95 personel, 153 öğretici ve 2 bin 775 kursiyer olmak üzere toplam 3 bin 23 kişinin katılımıyla icra edildi. Tatbikat,  81 ilde eş zamanlı olarak 3 Kasım 2022 tarihinde saat 10:00’da 1 dakika süreli alarm verilerek başladı. Alarm süresince tüm personel ve kursiyerler ÇÖK-KAPAN-TUTUN yaparak bekleyerek, alarm bitince deprem bitti olarak kabul edilerek tahliye planında belirlenen çıkış yolları kullanılarak tahliye gerçekleştirildi. Tatbikatımız başarıyla tamamlandı” dedi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu