Anahtar Kelimeler: hatlı başlangıç!

Eski hatlı başlangıç!

Eski hatlı başlangıç!

Eski hat, eski istasyon!

YHT nasıl olacak?

 

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

 

Yüksek Hızlı Trenin bayram sonrasında Kırıkkale’de de hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu. Ancak trenin görüntülerde eski hat ve eski istasyon yer alıyor.

 

 

İLGİNÇ BİR DURUM

Yüksek Hızlı Trenin bayram sonrasında Kırıkkale’de de hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu. Ancak trenin görüntülerde eski hat ve eski istasyon yer alıyor. Bunun reklam ve tanıtım amacıyla mı yapıldığı merak konusu oldu. Trenin eski hat üzerinden de gidebildiği gözlenirken, başka bir hat için bu kadar zaman ve para harcanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir çok kişi “Madem eski hat üzerinde gidebiliyor bu tren, yeni hat için yüksek masraf yapmak yerine eski hat için iyileştirme yapılamaz mıydı?” diye soruyor. 

 

NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı'ndan sonra açılması planlanan Ankara- Sivas yüksek hızlı tren hattının geçtiği Kırıkkale'de dikkat çekici bir görüntü yaşandı. Hızlı trenle ilgili çalışmaların daha önceki açıklamalarda olduğu gibi yine son aşamaya geldiği vurgulandı. Ramazan Bayramından sonra açılması planlanan YHT projesi ile Sivas-Ankara arasındaki ulaşım süresi 2 saate düşeceği kaydedildi. Yüksek hızlı tren hattında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli