Anahtar Kelimeler: Esnaf dertli

Esnaf çok dertli

Esnaf çok dertli

ZİYARETTE BULUNDULAR

İyi Partililer Etiler Köprülü Kavşak çalışmasını yerinde inceleyerek çevre esnafına da ziyarette bulundu. Ziyarette çevre esnafı bilgi verilmeden başlanan çalışma ile ilgili mağduriyetlerini dile getirdiler hem de köprü çalışması konusunda daha önceki örnekler nedeniyle vukuatlı olan belediyenin bu çalışmasını da endişe ile izlediklerini ifade ettiler. 

 

ZİYARETTE BULUNDULAR

İyi Partililer Etiler Köprülü Kavşak çalışmasını yerinde inceleyerek çevre esnafına da ziyarette bulundu. Ziyarette çevre esnafı bilgi verilmeden başlanan çalışma ile ilgili mağduriyetlerini dile getirdiler hem de köprü çalışması konusunda daha önceki örnekler nedeniyle vukuatlı olan belediyenin bu çalışmasını da endişe ile izlediklerini ifade ettiler.  İYİ Parti Kırıkkale il teşkilatı olarak Merkez ilçe Başkanı Yavuz Kuzucu, Kadın Kolları Başkanı Betül Özdemir Eroğlu, Merkez ilçe sekreterimiz Mehmet Arslan, Merkez ilçe başkan yardımcılarımız Melek Altınışık ve Şahin Acer ile birlikte Etiler dörtyol kavşaktaki köprülü kavşak çalışmalarını yerinde görerek esnafları ve vatandaşları ziyarette bulunarak dertlerini ve sorunlarını dinlediler.

 

BİR SORDUK BİN AH İŞİTTİK

Etiler Dört Yol köprülü kavşak çalışmaları bu yörede oturan insanlarımızı çok etkilediği gibi burayı kullanmak zorunda olan tüm vatandaşlarımızı da olumsuz yönde etkilediğini söyleyen İyi Parti Merkez ilçe Başkanı Yavuz Kuzucu.

“Özellikle burada ki esnaf vatandaşlarımız çok kötü etkilenmiş olup Belediye yetkililerine ateş püskürmektedirler. Köprülü kavşak çalışması yaklaşık dört ay önce burada etkilenecek esnafa haber ve tebligat yapılmadan başlanmış olup birçok esnafımızın ve insanımızın düzeni bozulmuştur. Bir sorduk bin ah işittik” dedi.

 

BÖYLE BİLGİSİZLİK OLMAZ

İyi Parti heyeti Etiler Dörtyol köprülü kavşak çalışması ile ilgili esnafların serzenişlerini maddeler halinde şöyle özetledi;

“Esnaflarımızın serzenişleri şöyledir:

1- Kavşak çalışmaları başladığından beri ne belediye başkanı nede bir belediye yetkilisi gelip halımızı hatırımızı sorma zahmetine katılmamışlardır.

2- Buradaki esnafımızın satışlarında yüzde seksene doksana varan azalmalar olmuştur. Bu azalmalar belediyenin keyfi kavşak çalışmalarını başlatmasından kaynaklanmıştır.

3- Buradaki esnafımızdan dükkânını kapatan ve açılışını erteleyenler olmuştur.

Kavşak ve köprü yapmada vukuatlı olan Kırıkkale Belediyesinin bu çalışması tüm vatandaşlarımız tarafından büyük bir endişeyle takip edilmektedir.

Esnafın biri:

Böyle aniden köprü yapacağım denir mi? Aylar önce bir tebligat yapılıp gerekli önlemleri alın denmez mi?

Bir gün habersizce gelip önümüzü yanımızı kazdılar. İnsanların gelip alışveriş yapmalarını engellediler. Şimdi bırakın bizim kar etmemizi biriken elektrik, doğalgaz giderleri, elaman giderlerini karşılayacak durumumuz kalmadı.

Bir başka esnaf:

Böyle bir bilgisizlik, böyle bir aymazlık olur mu?

Kış günü bu iş yapılır mı? Her tarafımız çamur içinde buradaki dükkânlara müşteri gelir mi?

Bir başka esnaf:

Buradaki esnaflar olarak gelin birlik olup belediyeyi mahkemeye verelim. Onun hakkı varsa bizimde hakkımız var. Hepimiz buralardan çoluk çocuk geçindiriyoruz’’ diye söylenmeye başladı”

SAĞIR BELEDİYECİLİK OLMAZ

Kuzucu, Belediyeye seslenerek “Evet, sayın belediye yönetimi buradaki esnafın ve halkın çok büyük sorunları var. Belediye olarak bana ne demek sosyal belediyecilik ilkesine yakışmaz. Belediye yetkililerinin buradaki esnafın ve halkın seslerine kulak verip elinden geleni yapmalıdır.

Vatandaşlarımıza sorduğumuzda belediyenin daha önceki yapmış olduğu köprüleri hepimiz biliyoruz. Bu belediye Başkanı ve ekibinin de vatandaşların isteklerine kapalı ve sağır olduklarını da biliyoruz” dedi.

KENDİSİ SORUN OLMAZ

Kuzucu sözlerini şöyle tamamladı “İyi Partili Belediye Başkanı olduğu belediyede kesinlikle ne halkımız nede esnafımız bizim çalışmalarımızdan dolayı kötü durumda kalmayacak belediye olarak maddi ve manevi vatandaşlarımızın ve esnafımızın tüm kayıplarını belediye olarak biz karşılayacağız. Sosyal devlet sosyal belediyecilik ne vatandaşını nede esnafını zor durumda bırakıp kendi sorun olmaz. Aksine sorunları gidermek için var gücüyle çalışır.”



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu