Farklı bir duruşla biz de varız”

 Farklı bir duruşla biz de varız”

Farklı bir duruşla biz de varız”

Partide temayül yapıldı

Aday adayları belli oldu!

Saadet Partisi'nin Şubat ayı İl Divan Toplantısı ve 7 Haziran seçimleri Milletvekili aday belirleme temayül yoklaması il binasında yapıldı. Temayül yoklaması öncesi konuşma yapan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, 7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili seçimi için ilk adımı atıyoruz. Farklı bir duruşla biz de varız” dedi.

Temayül yoklaması yaptılar

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Muzaffer Baydar başkanlığında yapılan toplantıya, İl Müfettişi Mehmet Türkoğlu, İl Başkanı Faruk Vurgun, Merkez İlçe Başkanı Selami Çakır, Belediye Meclis Üyesi Veysel Kutluca, İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşma yapan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun,  Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerine hazırlandığını belirtti. Vurgun Bugün yaptığımız bu toplantı bizim Genel Seçimler için atacağımız ilk adım oluyor. Bu seçimlere Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre 31 siyasi parti katılıyor yazılı ve görsel medyaya göre ise 4 siyasi parti katılıyor. Televizyonların ekranlarında onlar var. Gazetelerin haberlerinde onlar var. Diğerleri yok sayılıyor. Medya yazsa da yazmasa da gösterse de göstermese de Saadet Partisi olarak bu yarışta farklı bir ses, farklı bir duruşla biz de varız.” dedi.

Farkımızı göstereceğiz

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Muzaffer Baydar, Türkiye'de siyasi mücadelenin çok seviyesiz yapıldığını vurguladı. Baydar, Kullanılan dil hoş değil. Yukarıda kullanılan bu nahoş dil topluma da iniyor. Toplumda kamplara ayrılıyor hatta normal insanların birbirine söylemeyeceği sözleri siyasi rakipler birbirine söylüyor. İncitici, karalayıcı, aşağılayıcı bir dil kullanılıyor. Biz bundan son derece rahatsızız. Biz milli görüşçüler olarak her zaman olduğu gibi söylediğimiz sözlere kullandığımız dile dikkat edeceğiz ve farkımızı göstereceğiz” dedi.

İslam birliği vurgusu

Saadet Partisi'nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunu vurgulayan Baydar, Bir defa bizim durduğumuz yer farklıdır. Onlar zalimlerden yana saf tutuyor. Biz mazlumlardan yana saf tutuyoruz. Onlar batıya doğru bakıyorlar, biz tevhidi inancı esas alan Müslüman kardeşlerimizden tarafa bakıyoruz.  Ölçülerimiz farklıdır. Onlar AB'de ne varsa Türkiye'ye getirmek istiyorlar. Bizim ölçülerimiz ise tamamen inancımızdan, tarihi birikimimizden, milli kültürümüzden kaynaklanan ölçülerdir. Onlar AB'ye girmek için kara sevdalı bir tavır sergilerken, biz İslâm birliğini Müslümanlar arasındaki tesanüdü sağlamayı esas alan bir partiyiz” dedi.

Aday adayları kimler?

Konuşmaların ardından ise il divanının akabinde temayül yoklamasına geçildi. Milletvekili adaylarının belirlenmesindeki ilk aşama olan temayül yoklaması Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Muzaffer Baydar başkanlığında yapıldı. Yoklamaya 10 aday adayı katıldı. Yoklamaya katılan aday adaylarının isimleri alfabetik sıraya göre şöyle: Abdurrahman Bulum, Cemal Sertkaya, Faruk Vurgun, Hasan Altın, İsmail Akay, Mehmet Türkoğlu, Metin Korkmaz, Necla Yılmaz, Ramazan Gözalan ve Selami Çakır. Milletvekili adaylarının belirlendiği il temayül yoklamalarına Genel Merkez tarafından puanlama yapılacağı bildirildi. Diğer aşamalardan sonra ise en yüksek oyu alacak üç ismin belirleneceği vurgulandı. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli