Anahtar Kelimeler: Lisesi ödül aldı

Fen Lisesi iki ödül aldı

Fen Lisesi iki ödül aldı

Fen Lisesi iki ödül aldı

Okul için büyük başarı

 

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumunun öncülüğünde ?Türk Dili Yılı? olarak ilan edilmişti. Bu yıl kapsamında ?Dilimiz Kimliğimizdir? başlığıyla birçok etkinlik gerçekleştirilmişti. Kırıkkale Fen Lisesi iki ödül birden kazandı.

 

DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR

?Dilimiz Kimliğimizdir? etkinliğini, sanatın gücüyle daha verimli kılmak ve geniş kitlelere yaymak; Türk dilinin son yüzyılda geçirdiği değişimler sebebiyle yaşanan kimi olumsuzluklara kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak; özellikle yeni kuşakların doğru Türkçe ile iletişim kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen ?Dilimiz Kimliğimizdir? başlıklı ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması düzenlendi.

 

KIRIKKALE BİRİNCİSİ OLDU

Ortaöğretim kurumları arasında yapılan makale ve deneme yarışmasında Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerinden Eylül Yaren Kuku Kırıkkale birincisi; Kübra Altınok da Kırıkkale üçüncüsü oldu. Yarışmada derece yapan öğrencilere kitap ve para ödülünün yanı sıra Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı imzalı Katılım Belgesi gönderildi. Katılım Belgesi, yapılan bir törenle Okul Müdürü Nusret Kılıç tarafından öğrencilere takdim edildi. Kılıç, öğrencileri bu başarılarından dolayı tebrik etti. Törende Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri de hazır bulundu. Öğretmenler Türk Dil Kurumu tarafından hediye edilen çeşitli kitapları öğrencilere verdi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu