Fetö sanıklarına yine hapis çıktı!

Fetö sanıklarına yine hapis çıktı!

Fetö sanıklarına yine hapis çıktı!

Mahkeme ceza verdi

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün kapatılan kurumlarında çalışan 12 sanıktan 9´una 1 yıl 6 ay 22 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

MAHKEME GÖRÜLDÜ

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün kapatılan kurumlarında çalışan 12 sanıktan 9´una 1 yıl 6 ay 22 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan    Murat Kartal, Rukiye Sertkaya, Rabia Çiftçi, Hayriye Pulat ve Aynur Al ile tutuksuz sanıklar    Gülay    Ayaz, Hatice Yörük, Orhan Apillioğlu, Derya Akyüz, N.Y, Y.Y. ve Ö.F.Ü. ile avukatları hazır bulundu. Sanık Sertkaya savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını talep etti.

CEZALAR BELLİ OLDU
FETÖ´nün içerisinde yer almadığını, sadece 7-8 ay dershanesinde çalıştığını anlatan Sertkaya, ByLock kullanmadığını, suçsuz olduğunu ifade etti. Akyüz de bu yapının bankasındaki hesabının sadece maaş hesabı olduğunu öne sürdü. Suçsuz olduğunu savunan Akyüz, "Talimatla para yatırmadım. Bu yapının içerisinde herhangi bir örgütsel faaliyette bulunmadım. Maddi sıkıntılarım yüzünden bu yapının kurumlarında çalıştım." diye konuştu. Mahkeme heyeti, Murat Kartal ve Hatice Yörük´e 6 yıl 3´er ay, Rukiye Sertkaya, Rabia Çiftçi ve Aynur Al´a 7 yıl 6´şar ay, Hayriye Pulat´a 7 yıl 2 ay 7 gün, Gülay Ayaz ve Derya Akyüz´e 1 yıl 6 ay 22´şer gün, Orhan Apillioğlu´na 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi, N.Y, Y.Y. ve Ö.F.Ü´nun, delil yetersizliğinden beraatına hükmetti. 



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu