Anahtar Kelimeler: Yapı kayyum atandı

Fİ Yapı´ya kayyum atandı!

Fİ Yapı´ya kayyum atandı!

Fİ Yapı´ya kayyum atandı!

Beklenen oldu!

 

FETÖ´ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında AKFA Holding´e bağlı şirketler ile Fİ Yapı´nın da bulunduğu 22 şirkete kayyum atandı. Fİ Yapı Irmak Kasabasında Fİ Yaka projesini hayata geçirmişti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı´nın Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında AKFA Holding´e bağlı şirketler ile Fi Yapı´nın da bulunduğu 22 şirkete, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu´nca, FETÖ/PDY´ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla AKFA Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, savcılık dosyada adı geçen şirketlere Ceza Muhakemesi Kanunu´nun (CMK) 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesini talep etti.

VERGİ KAÇIRILMIŞ

Talebi değerlendiren Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şirketin 2013 yılında İstanbul merkezde çalışan personeline Bank Asya´da hesap açtırarak Türkiye genelindeki ofislerinde tahsil edilen paraları personelin hesabına yatırmak suretiyle kayıt dışı hale getirdiği, 17 Aralık 2013 tarihinde şirketin, Türkiye genelindeki bütün ofis içlerindeki birtakım belgeleri imha ettikleri yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi. Yine söz konusu ihbarda, şirketin ?cemaat? adı verilen FETÖ/PDY´ye ait kuruluş olduğu, ürünleri faturasız olarak sattığı, tahsilatçılar aracılığıyla satılan bu ürünlerin paralarının müşterilerden toplanarak Bank Asya´da bulunan bölge sorumlularının şahsi hesapları aracılığıyla İstanbul´a gönderilmek suretiyle vergi kaçırıldığının belirtildiği kaydedilen kararda, kayıt dışı bu paralardan kaynaklanan vergi kaybı bulunduğu, kayıt dışı paranın takibi ve denetimi için de sistemin dışında tutulduğunun bildirmesi üzerine belirtilen firmalar üzerinde gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek tespitlerinin yapıldığı aktarıldı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli