Anahtar Kelimeler: şaşkınlığı

Fİ yapı şaşkınlığı

Fİ yapı şaşkınlığı

Fi Yapı Mağdurları eski Dernek Başkanı Aslan Örsdemir yıkım kararının adeta kendileri için alınmış bir psiklojik yıkım kararı olduğunu belirtti.

 

SIKINTILI BİR DURUM

Kararı öğrendikleri günden bu tarafa tüm üyelerin uykularının kaçtığını ikinci bir şok yaşadıklarını belirten Aslan Özdemir" Evlerimizin teslim olacağına kanaat getirince derneğimizi bile geçtiğimiz ay feshettik. Bazı arkadaşlarımız mobilya bakmaya başlamışlardı. Bazıları kiracı arayışında. Bazıları ise satmayı düşünüyordu. Bu karar hepimize bina yıkımı kadar psikolojik yıkım oluşturmuştur. İlgili firma ile beraber hukuku mücadelemizi vereceğiz” dedi. Yıkım kararı Fi Yapı mağdurlarını derinden üzüyor özellikleri paranın karşılığı 11 yıldır evlerini alamayan mağdurlar bu defa konutlarının yıkılacağının üzüntüsünü yaşıyorlar.

 

MÜCADELE SÜRECEK

Kırıkkale İl Genel Meclisi Encümeni tarafından projelerde eksiklikler olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Fi Yapı Konutları Kırıkkale'nin birinci gündem maddesi haline geldi. 1020 konut sahibi kararı öğrenir öğrenmez şok etkisi yaşadı. 2012 yılında başlanan konutlar firmanın ekonomik sıkıntısı sebebiyle tamamlanamamış yaklaşık 7 yılda kayyumda kalarak tekrar firmaya teslim edilmişti. Yıkım kararını öğrendikten sonra adeta şok yaşayan Kat Malikleri firma ile görüşmeler yaparak hukuki olarak mücadele vereceklerini dile getirdiler.

 

MERAKLI BEKLEYİŞ VAR

Yıkım kararı sonrası Fi Yapı Konutları Site Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Karapolat duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Konutların yıkımına karşı olduğunu söyleyen Site Yönetim Kurulu Başkanı Karapolat, “2014 yılında A1 ve A2 blokları bitti. İskan bedelleri konut sahipleri tarafından ödendi. Törenle tapular dağıtılmıştı. Burada 1020 daire yani 1020 konut sahibi var. Biz iki blok için inceleme yaptırdık. Raporda Tünel kalıpla yapıldığı belirtiliyor. İki blok için yüzde 300 sağlam raporu verildi. Şimdi soruyorum. A1 ve A2 bloktaki mağduriyet ne olacak? Karar haksız ve anlamsız. Karar firmayı da bizi de şaşırttı” dedi. 

 

EYLÜL'DE BİR BLOK TESLİMDİ

Diğer taraftan firma çalışanları yaptıkları açıklamada bir blokun Eylül ayında anahtar teslim olacağını ifade etmişlerdi. Fi Yapı firmasıyla anlaşan kat malikleri her blokta yönetim oluşturarak eksikliklerin giderilmesi için firma ile karşılıklı mutabakat sağlayarak ek para toplayıp inşaatı tamamlama gayreti gösteriyordu.

 

DERNEĞİ DE KAPATTIK

Bu arada inşaatın tamamlanma ışığını gören Fi Yapı Mağdurları adı altında Dernek kuran Başkan Aslan Örsdemir kararın kendileri için adeta ikinci bir şok olduğunu belirterek, “Biz güzel gelişmeler doğrultusunda derneğimizi bile kapattık. Bir an önce evlerimizi alacağımız günün özlemini çekerken Kırıkkale İl Genel Meclisi Encümeni'nin almış olduğu bu karar bizlere ikinci bir darbe oldu. Nedir bu çektiğimiz? Haklarımızı hukuki olarak arayacağız." şeklinde konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı