Fiili hizmet zammı verilmelidir”

 Fiili hizmet zammı verilmelidir”

Fiili hizmet zammı verilmelidir”

Sendika böyle diyor!

Paraya gelince varsınız,

MPT olayında niye yoksunuz?

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, MKEK çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmelidir” dedi.

Sorunlar ele alındı

Memur Sen Kırıkkale Şubesi İstişare Toplantısı Enar Otel'de gerçekleşti. Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Mehmet Reşit Gürbüz, Şube Başkanı Mikail Başer, Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu üyeleri, İşyeri Temsilcileri katıldı. Toplantıda, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının sorunları detaylarıyla ele alındı.

Sakız fabrikası değil!

Toplantıda konuşan Genel Başkan Tonbul, MKEK Kurumunda çalışanlar parlayıcı, patlayıcı ve boğucu gazlar ile üretim yapılan tesislerde görev yapmasına rağmen fiili hizmet zammından yararlandırılmıyor. Makine Kimya Endüstrisi'ne bağlı fabrika ve iş yerlerinde tespit yapılarak bu yerlerde çalışan personelin fiili hizmet zammından yararlandırılması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılayan MKE Fabrikalarında görev yapan personel, sakız fabrikalarında görev yapıyormuş gibi değerlendirilmesi doğru değil. Bu özellikleri dikkate alınarak MKE çalışanları fiili hizmet zammı hakkından yararlananlar kapsamına alınması gerekiyor. Enerji Bir-Sen olarak, sorunun çözümü noktasında yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

Muamma olmamalı

Toplantıda kurumda yaklaşık 9 yıldır şeflik, başmühendislik ve ünvan değişikliği sınavının yapılmadığı konusu gündeme gelirken Genel Başkan Tonbul, Bu konuyu KPDK`da da gündeme getirdik. Bizim talebimiz bu sınavların Kurumların insiyatifinden çıkarılarak merkezi ve periyodik olarak yapılması gerektiğini savunuyoruz dedi. Ayrıca yapılacak sınavda mutlaka boş olan tüm kadrolara sınav açılmalıdır” dedi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı