Anahtar Kelimeler: Filistin anlatıldı

Filistin anlatıldı

Filistin anlatıldı

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve İslam Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Merkezi Derslikler binasında “Beytü’l-Makdis’in Önemi ve Filistin Meselesi” konulu konferans gerçekleştirildi.

KONFERANS YAPILDI

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Khalid El-Awasi’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, İslam Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Akman, akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı. Prof. Dr. Şahin Ahmetoğlu’nun sunuculuğunda gerçekleşen program, Arş Gör. Dr. İbrahim Kara’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, Dekan Prof. Dr. Mevlüt Erten, İslam Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Akman’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

 

PLAKET VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Khalid El-Awasi, Filistin’in etnik yapısı, İsrail’in kuruluşu, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için önemi ve tarih içerisinde geçirdiği süreçleri görseller eşliğinde anlattı. Konuşmasında gençlere seslenen El-Awasi “Filistin, tüm Müslümanların meselesidir. Eğer Filistin’e yardım edemiyorsan İsrail’e yardım etme!” diyerek Filistin için nelerin yapılabileceği konusuna değindi. Katılımcıların sorularını cevaplayan El-Awasi’ye İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten ve İslam Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Akman teşekkür ederek plaket verdi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı