Anahtar Kelimeler: Filistin namaz

Filistin için namaz

Filistin için namaz

İsrail’in Filistin’e hukuka aykırı şekilde gerçekleştirdiği saldırıları neticesinde şehit olan Filistinliler ve tüm şehitlerimiz için Kırıkkale Üniversitesi çalışanları gıyabi cenaze namazı kıldı.

GIYABİ NAMAZ KILDILAR

İsrail’in Filistin’e hukuka aykırı şekilde gerçekleştirdiği saldırıları neticesinde şehit olan Filistinliler ve tüm şehitlerimiz için Kırıkkale Üniversitesi çalışanları gıyabi cenaze namazı kıldı. cCenaze namazına Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Cenaze namazı öncesinde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “On günden bu yana Gazze’de yaşanan olaylar bizlere huzursuzluk verse de sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi içimize gömüp hayatımıza devam etmek zorundayız. Gazze’deki olayları yaşatan İsrail yönetimi geçmişte yaşanan olayları, kendilerine edilen yardımları unutmuş gibi görünüyor. Özellikle 16. Yüzyılın başında Endülüs’te Müslümanların ve Yahudilerin “Ya ateş ya Hristiyanlık” tehdidi ile yüz yüze kaldıkları bir ortamda Sultan II. Bayezid, Müslümanları ve Yahudileri Cezayir ve İstanbul’a taşımıştır. Ancak Gazze’de yaşanan olaylar bizlere bu tarihi gerçeklerin İsrail hükümeti tarafından unutulduğunu gösteriyor. Yakın tarihimize baktığımızda 2. Dünya Savaşı’nda ciddi bir soykırım noktasına gelmiş olan Yahudilere Türkiye Cumhuriyeti’nin kucak açtığını görüyoruz. Maalesef bu da unutuldu. 

 

DİKKAT ÇEKİLDİ

Fakat şu anda aklı selim sahibi az sayıdaki devletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilileri, bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya sathında bu mel’un olayı ve zulmü durdurmaya çaba göstermektedir. Temennimiz odur ki uluslararası kuruluşlar ve tüm dünya devletleri, Filistin’de yaşanan zulmü, akan kanı ve gözyaşını durdurarak barışı ve huzuru tesis ederler. Bizler de Filistin’de öldürülen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Burada kılacağımız gıyabi cenaze namazı, sadece Filistin’de şehadete ermiş kardeşlerimiz için değil, bütün şehitlerimiz için bir dua olacak. Cenab-ı Hakk hayrınızı kabul etsin” dedi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Üniversite Sinan Safter Peker C​​​​​​​amii İmam Hatibi Ahmet Temur tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve tüm şehitler için dua edildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı