Anahtar Kelimeler: Fırtına yağış

Fırtına ve yağış var

Fırtına ve yağış var

Meteoroloji genel müdürlüğü verilerine göre Kırıkkale'ye bu hafta içerisinde kar bekleniyor. Kırıkkale için fırtına ve yağış, ayrıca zirai don uyarısı yapıldı.

YAĞIŞ UYARISI

Ülke genelinde bu kış oldukça sıcak geçti. Bu sıcaklık önceki yıllara göre kar yağışının bir hayli azalmasına neden oldu. Kırıkkale genelinde bu kış kar yağışı beklenenin altında  kaldı. Meteoroloji genel müdürlüğü verilerine göre Kırıkkale'ye bu hafta kar yağışı bekleniyor. Yarından itibaren ise sıcaklığın eksilere düşmesi beklenen iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Kar beklenen iller ise şu şekilde sıralandı: Ankara, Bolu, Kayseri, Eskişehir, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Çankırı, Çorum, Karabük, Bilecik, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar.

 

FIRTINAYA DİKKAT!

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada Salı günü ilimizde kuvvetli rüzgar ve fırtına olacağı ifade edilerek vatandaşlar uyarıldı .Hızı saatte 70 kilometreyi bulacak olan fırtına ulaşımda aksamalara ,çatı uçmasına ,soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara  sebep olabilecegi belirtilerek karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

 

 

ZİRAİ DON UYARISI

Kırıkkale yeni haftada yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Güne kapalı bir havayla uyanan Kırıkkale ilerleyen saatlerde şiddetli yağmurun etkisinde kaldı. Şiddetli rüzgarında etkili olduğu Kırıkkale’de yağışlardan dışarıda işi olan vatandaşlar olumsuz etkilendi. Kırıkkale Valiliği şiddetli rüzgara karşı vatandaşları uyarırken, meteorolojiden de çiftçilere zirai don uyarısı geldi. Yapılan açıklamada “Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte 29 Mart 2023 Çarşamba gününden itibaren iç kesimlerde Bolu-Karabük-Çankırı-Kırıkkale illerinde kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetle uğraşan üreticiler tedbirli olmalıdır” ifadelerine yer verildi.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu