Anahtar Kelimeler: Gazeteciler Tokat buluştu

Gazeteciler Tokat´ta buluştu

Gazeteciler Tokat´ta buluştu

Gazeteciler Tokat´ta buluştu

Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Ramazan ayı bölgesel iftar programına Kırıkkale Medya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de katıldı.

 

TOKAT´TA BULUŞTULAR

Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen bölgesel iftar yemeğine Kırıkkale Medya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gökkaya, DHA temsilcisi Hasan Akyıldız, Kırıkkale24 sahibi Ramazan Tosun ve spor muhabiri Ahmet Özkılıç katıldı. İki günlük programda Tokat´da bir dizi ziyaretlerde bulunurken samimi sohbet ile federasyon üyeleri bir birlerini tanıma fırsatı buldular. Öte yandan İftar programına Vali Dr. Ozan Balcı´nın yanı sıra Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tokat Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cemal İncesoyluer, il protokolü, bölge. Çorum, Amasya, Sivas, Kırıkkale, Çanakkale, Eskişehir, Nevşehir, Niğde cemiyet Başkanları ve üyeleri katıldı.

 

VALİ TOPLANTIYA KATILDI

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tokat Gazeteciler Cemiyeti´nin düzenlemiş olduğu iftar programında meslektaşlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Yılmaz Karaca ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu´ndan sonra konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, basın mensuplarının kamu adına iş yaptığını ve basın mensuplarını mesai arkadaşı olarak gördüğünü söyledi. Vali Dr. Ozan Balcı, yerel basın yayın kuruluşu temsilcilerine iftar davetleri için teşekkür ederek, Tokat basınını bir arada görmekten son derece mutlu olduğunu belirtti.

 

MİLLET ADINA ÇALIŞIYORLAR

Yazılı ve görsel basının etik ilkeler doğrultusunda memleket ve millet adına iş yaptığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, ?Ben her gittiğim yerde yerel basını çok sevdim. Hep şöyle derdim. Bir işi yaparken Allah´ın, devletin ve milletin seni sürekli gözetlediğini bilerek yapacaksın. Kargacık burgacık, gizli ve saklı iş yapmadığın zaman hesabını ve cevabını veremeyeceğin hiçbir işin olmaz zaten. Kalbin, beynin memleket ve millet sevgisiyle atıyorsa hatta memlekete ve millete değer katmak istiyorsan sorun yok. Ben hep bu şekilde baktım. Yazılı ve görsel basın esasında millet adına iş yaparlar. Kamu yönetiminin altın kuralı vatandaşın işini kolaylaştırmak, millete değer üretmek. Bu görevler emanet görevlerdir. Millet adına herkes belli zaman dilimlerinde bu bayrağı taşıyor. Ama emanet görevler yaparken uyulması gereken evrensel ilkeler vardır. Mesela etik, hizmette vatandaş odaklı olmak, açıklık, şeffaflık gibi ilkeler vardır. Basın da aslında bu unsurları gözetir. Dolayısıyla kamu kaynaklarının etkin kullanılması, memleket ve millet adına iş yapan insanların kamu yararına iş yaparken hesap sorulması açısından basınımızın çok kıymetli, çok önemli yeri vardır. Basın mensupları devlet adına millet adına iş yaparlar.? dedi.

 

KARAKAYA DA KATILDI

Basın mensuplarının zor şartlarda emek vererek çalıştığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı,? Basının işlerini kolaylaştırıp, saygı göstermek lazım. Biz bu emanet görevlere sahip çıkacağız. Basın mensupları bizim arkadaşlarımız oldular. Meslek hayatımda hep böyle düşündüm. Yerel basının yaptığı iş de zordur. Bunu biliyorum. Bazı sıkıntıları oluyor, biz bu sıkıntılara hep yardımcı olmalı ve çözüm aramalıyız. Basın, kamuyu millet adına denetleyen bir kurumdur." dedi. Tokat´ta gözlemlediğim kadarıyla çok değerli gazeteci arkadaşlar var. Yerel basın Tokat´ın işleyişinde halk adına denetimini yapan bunun yanı sıra haber alma imkanı sunan bir kurumdur. Gazete çıkarmak, yazılar yazmak görüldüğü kadar kolay değildir. Büyük bir emek veriyorlar. Memleket ve millet adına yaptıkları işi önemli buluyorum. Onlara destek vermek, yardımcı olmak en azından yanlarında bulunmaktan mutluluk duyuyorum.? dedi. Program Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı  Yılmaz Karaca´nın Vali Dr. Ozan Balcı ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket vermesi ile son buldu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli