Anahtar Kelimeler: Gazetecilerden ziyaret

Gazetecilerden ziyaret

Gazetecilerden ziyaret

Kırıkkale basın camiasının önde gelen isimleri depremin merkez üssü olan Pazarcık’a giderek hem bölgeyle ilgili izlenim elde ettiler ve hem de bölgede görevi Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na destek verdiler.

GAZETECİLER ZİYARET ETTİ

Kırıkkaleli basın camiasından  İl, Manşet, Kalehaber ve Yenigün depremin yaşandığı Pazarcık’ta görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkaleli bürokratları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiler. İl, Manşet, Kalehaber ve Yenigün  Gazetelerinden Ramazan Çetin, Davut Kayır, Cengiz Selci, Ercihan Çakmak, Cihat Mencet ve Kenan Kuzucu, yaptığı ziyarette deprem bölgesi ziyaret edildi, AFAD çadırlarında kalan depremzedeler ve esnafla sohbetler yapıldı. Kırıkkale Mahalli gazeteciler, Pazarcık'ta yaptığı ziyaret sırasında ilçeyi gezdi. Depremzedelere  yapılan yardımlar yerinde görerek esnaflarla  sohbetler yaptılar. Devletin kendilerine gösterdikleri ilgiden de alakadan  memnuniyetlerini  getiren esnaflar, özellikle Kırıkkale hakkında son derece pozitif güzel düşüncelere sahipler.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu  yardım çalışmalarına   aralık vermemek gerektiğini vurguladı. Pazarcık'ta ve deprem sonrası ülkede Devlet -Millet dayanışmasını  en güzelini dünyaya gösterdiğini dile getirdi. Mahalli gazeteler grubuyla görüşme sırasında Yahşihan  Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Kahramanmaraş Jandarma teşkilatı yetkilileri de hazır bulundu.  Vali Tekbıyıkoğlu , Yahşihan Belediye Başkan Osman Türkyılmaz'a, Kırıkkale Belediyesi , diğer belediyelere, STK lara Deprem bölgesine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti . Deprem bölgelerine yapılan yardımların kesilmemesi ve devam etmesinin son derece önemli olduğunu belirten Vali Bülent Tekbıyıkoğlu  özellikle Ramazan ayı ile birlikte yardım hareketlerine tekrar başlamasını önerdi.

 

BELEDİYE EKİPLERİ ORADA

Kırıkkale Belediyesi ekipleri 6 Şubat 2023 tarihinde bu tarafa Pazarcık ilçesinde adeta 24 saat çalışıyorlar. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın da aktif olarak katıldığı çalışmalarda Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Koray Aslan, zabıta ekip başı Sinan Çelen de  görev alıyorlar.  Kırıkkale Belediyesi'ne ait 57 personel ve 10'u Kırıkkale Belediyesi'ne ait olmak üzere toplam 57 araç deprem bölgesinde aktif olarak görev alıyor. Kardeş şehir olduğumuz Pazarcık'ta esnaflar  memnuniyetini Kırıkkale Belediyesi ekiplerine "Buyurun çayımızı için, yemek ısmarlayalım' davetleri ile belirtiyor. Kırıkkale'nin yerel gazetecileri olarak Kırıkkale'ye Pazarcık’da gösterilen  ilgiden gururlandık.

 

DEVLET MİLLET EL ELE

Pazarcık  80 bin nüfuslu bir ilçe. Depremde 500 e yakın can kaybı var. Depremin merkez üssü ilçe de yaklaşık 10 bin nüfus ilçeyi terk etmemiş. Devlet tüm imkanları ile burada. Esnaflar tek katlı binalarda hizmete başlamış durumdalar. Kamu hizmetleri Pazarcık Kaymakamlığı binası ve çevresinde mobil araçlarda ve çadırlarda hizmet veriyor. Merkezdeki çok katlı binalar sağlam ancak kenar mahallelerdeki eski betonarme apartmanlar yıkılmış durumda. Zorluğa rağmen hayat devam ediyor. Devletmiz  ve  Milletimiz el ele. Kardeş ilçede Kırıkkale' den gelen yardımlara ve desteğe özel bir minnet duyularak teşekkür ediliyor.

 

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Pazarcıkta Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkaleli birim müdürleri, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, özverili bir şekilde çalışıyor. Yöre halkı ve esnaflar, “Bizim Ali Osman” diye sevgi gösterisinde bulunuyorlar Şubat’ta yaşanan deprem sonrası Pazarcık’ta hayat her geçen gün normalle dönüyor İşyerleri açılıyor. Çadırlarda eğitim devam ediyor. Kırıkkale Şehircilik ve İklim İl Müdürü Uğur Atar, gazetecilerin ziyaretin de bölgenin yapılaşması hakkında bilgi verdi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı