Anahtar Kelimeler: Gazi Polise övünç madalyası

Gazi Polise övünç madalyası

Gazi Polise övünç madalyası

Gazi Polise övünç madalyası

Tören yapıldı?

Kırıkkale Valisi  Ali Kolat tarafından valilik hizmet binasında Gazi Polis Memuru Ali Özer´e Devlet Övünç Madalyası verildi. Bu amaçla bir tören düzenlendi.

TÖREN YAPILDI

Törene Vali Ali Kolat,, Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Mehmet Sadık Akça, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız, Vali Yardımcıları Rifat Ata, Osman Akbaş, Mehmet Ünal, daire müdürleri, askeri personel ve davetliler katıldı. Verilen bilgilerde Gazi Polis Memuru Ali Özer, Şırnak ili Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken 25 Ocak 2014 tarihinde izinsiz gösteri yapan gruba müdahale ederken inşaatın 6 metrelik asansör boşluğuna düşerek yaralandığı belirtildi.

KENDİNİ FEDA ETTİ

Törende konuşan Vali Ali Kolat; ?Devlet Övünç Madalyası, ülkemiz için büyük yararlılık gösterenlere verilen bir madalyadır. Burada da Ali Özer kardeşimiz kendisini feda ederek, büyük bir cesaretle gerekli mücadeleyi yapmış ve ciddi manada rahatsızlık yaşamıştır. Kendisine şifalar diliyoruz, kendisiyle iftihar ediyoruz. Biliyorsunuz ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Özellikle Güneydoğuda askerimiz, polisimiz ve orada görev yapan diğer kamu görevlilerimiz büyük bir fedakârlıkla ülkemizin huzuru güvenliği ve geleceği için, bayrağımızın dalgalanması için ve milletimizin huzur ve güven içerisinde olması için büyük bir fedakârlıkla mücadelelerini sürdürmektedirler.

SELAMET DİLİYORUZ

Bu madalyayı bütün arkadaşlarımız hak ediyorlar. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Yine Gazilerimizde canları pahasına bu ülke için gerekeni yapmakta ve yaralanmaktadırlar. Vefat edenleri de rahmetle anıyoruz. Bu millet gerçekten de şehidiyle övünen, şehit olmaktan büyük haz alan bir inanca, örf ve âdete, geleneğe sahiptir.  Bizlerin bu birlik ve beraberliği, hiçbir zaman alt edilemeyecek, esir durumuna düşülemeyecek ve her zaman bu bayrağın dalgalanması için büyük bir fedakârlık sergileyeceğimizin bir numunesi ve işaretidir. Bu vesile ile bir tür yararlılıklar gösterenleri, vefat edenleri, şehitlerimizi tekrar rahmetle ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlık ve huzur diliyorum. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Onlara sabır ve selamet diliyoruz.

KURUL KARARI İLE?

Büyük bir fedakârlık içerisinde onlar da bu acıyı bu sıkıntıları paylaşıyorlar. Ama şu biliniyor ki, Devletimiz başta Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile biz sizin yanınızdayız ve sizlerle beraberiz. Size verilmesi gereken birçok imkânlar ile ilgili kanun ve düzenlemeler büyük oranda yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Ben bu vesileyle tekrar Ali Özer kardeşime sağlık sıhhat diliyorum. Bu güzel başaralı görevinden dolayı da Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyasını takdim etmek istiyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum? dedi. Daha sonra Vali Ali Kolat tarafından Gazi Polis Memuru Ali Özer´e 2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false