Anahtar Kelimeler: Gaziler tören

Gaziler için tören

Gaziler için tören

Kırıkkale'de Gaziler Günü dolayısıyla bir dizi program gerçekleştirildi.

GAZİLER GÜNÜ TÖRENİ

Kırıkkale'de Gaziler Günü dolayısıyla bir dizi program gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Üsteğmen Batuhan Çakmak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kırıkkale Şehitliği'nde devam eden programda saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Şeref defterini imzalayan Vali Mehmet Makas şu ifadeleri kullandı: Canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri gurur kaynağımızdır. Bizlere düşen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin emaneti olan kutsal vatan topraklarına ebediyen sahip çıkma ve yaşatma ülküsü uğrunda milli birlik ve kardeşliğimizin her zamankinden daha fazla perçinlemektir. 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize der şükranlarımızı sunuyoruz. Gaziler günümüz kutlu olsun." 

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Tören, Vali Makas ve beraberindekilerin şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla sona erdi. Programlara, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı