Anahtar Kelimeler: Gazilerle buluştular

Gazilerle buluştular

Gazilerle buluştular

Kırıkkale'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna düzenlenen yemekte; gaziler, aileleri ve şehit yakınları ile il protokolü bir araya geldi.

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna düzenlenen yemekte; gaziler, aileleri ve şehit yakınları ile il protokolü bir araya geldi. Kırıkkale Valiliği himayesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen akşam yemeğine, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Belediye Başkanı Vekili Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve çok sayıda şehit yakını ile gazi ve gazi aileleri katıldı.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin katıldığı akşam yemeğinde salona hitap Vali Makas şu ifadelere yer verdi: “ Asil ve yüce bir milletin evlatlarıyız. Bu millet tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşünü, Hakkı üstün kılmak adına yapmış mübarek bir millettir. Bu yürüyüşü yaparken dünyaya hep adaleti ve hoşgörüyü yaymıştır. Ergenekon'dan çıkışımızdan, Çin seddinden Adriyatiğe kadar bu coğrafyadaki tüm mücadelemizin temelinde yatan şiarımız budur. Bu şiar Anadolu'yu bize yurt edinen Alparslan Han’ın Malazgirt Savaşı’nda, Çanakkale cephesindeki savunmamızda, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da içimizden çıkanlara karşı yapmış olduğumuz mücadelede de, Bayrağı indirmemek, ezanı susturmamak adına, batıya sömürgeci güçlere karşı yapılan bir mücadelede de vardı.

 

TARİH AÇIKLAMASI

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü’nde olduğu gibi Ulusal gün ve kutlamalar ile tekrar tekrar silkelenerek bu şiarımızı hatırlıyoruz. Dünyada mazlum ve masumun hakkını savunan bu aziz millet, hep önde olsun, lider olsun diye yapılmış bu kutlu mücadelenin en onurlu neferlerinin Gazilerimiz olduğuna değinen Vali Makas konuşmasına şöyle devam etti. ”Gazilerimiz kendileri ile ne kadar övünse azdır. Evladını şehadete vererek, bayrağımızdaki al rengi oluşturan şehitlerimizin aileleri, şehitleri ile ne kadar övünse azdır. Biz bu anma günlerini be sebeple yapıyoruz. Gazilerimizi anmak, şehitlerimize rahmet okumak ve tarih tekerrür etmesin, bu millet zillet görmesin diye, hür yaşasın diye, hep kendimizi diri tutmak adına anmaları yapıyoruz"

 

ONLARIN YANINDAYIZ

Devletin tüm imkanlarının şehit, gazi ve aileleri adına kullanmaya hazır olduklarına değinen Vali Makas konuşmasının devamında “Başta kurucumuz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu bayrağı gök kubbede dalgalandırmak adına şehadete eren şehitlerimizi anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. 19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun." dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı