Anahtar Kelimeler: Gece gündüz çalışıyoruz

?Gece gündüz çalışıyoruz?

?Gece gündüz çalışıyoruz?

?Gece gündüz çalışıyoruz?

Bildik, bilgi verdi

Belediye Başkanlık görevine seçildiği günden itibaren halkın yararına çalışmalar gerçekleştiren ve vatandaşların sorunlarının tespiti noktasında önemli gayretler gösteren Başkan İsmail Bildik, ilçe halkının da takdirini topluyor. Gencinden yaşlısına, 7´den 70´e herkesle hem hal olan Bildik, kendisine sunulan kısıtlı imkanları farklı alanlarda değerlendirerek ilçenin en güzel görünüme kavuşması için gecesini gündüzüne katıyor.

HALKIMIZ BAŞTACIMIZDIR

Kısa süre içerisinde gözle görülür değişikliklerin yapıldığı sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan Sulakyurt´taki çalışmalarını Belediye Başkanı İsmail Bildik´ten anlattı. Karşılaştığı sorunlardan, imkansızlıklar içerisinde imkan oluşturmaya kadar yaptığı çalışmalarını anlatan Başkan Bildik, ?Bizler ayrım göstermeden vatandaşlarımız için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü halkımız bizim baştacımızdır, kış soğuklarına aldırmadan güzel hizmetler yapıyoruz? dedi.

SU ÇALIŞMASI

İlçenin merkezinde bulunan ve resterasyon çalışmalarının tamamlandığı 1400 yıllık ?Asa Suyu´nun tarihi geçmişi hakkında bilgiler veren Bildik, ?Cami çeşmesi dediğimiz su;  halkımız tarafından ?Asa Suyu´ diye anılır. Zamanında zatı muhterem bir insan Şeyh Şamil Hazretlerinin türbesini ziyarete geliyor ve burada namaz kılmak istiyor.  Cami yakınlarında su olmadığını görünce asasını kaldırarak ?Ya Allah, Ya Hak´ diyerek yere vuruyuor ve vurduğu yerden su çıkıyor. Bizler suyun kaynağını bulmak için çalışma yaptık ama kaynağını bulamadık? ifadesinde bulundu.

KANALİZASYON ÇALIŞMASI

Kilitparke ve kanalizasyon alanında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Bildik, ?Şuanda kanalizasyon 4 bin 300 metresi bitmek üzere. 6 bin 200 metre daha var. Kanalizasyonun toplam uzunluğu 10 bin 500 metre. Mevsimin kış ve 12´nci ayın sonuna gelinmesine rağmen hala son hızıyla çalışmalarımız devam ediyor. Geçiğimiz yıl 40 bin metre kare kilit parte yapmıştım bu yıl 20 bin metre kare için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız şu anda 15 bin metre kare kilit parte durumunda. 16 binini bitirip geriye kalan 4 bini gelecek yıla bırakmak istiyoruz? şeklinde konuştu.

HERKESLE BARIŞIĞIM

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için gayret gösterdiklerine vurgu yapan Başkan Bildik, ?Sulakyurt ilçe merkezinde ben halkın yüzde 100´lük kısmıyla barışığım. halk toplantısı yapıyoruz vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Şeffaf belediyecilik altında neyizim var, neyimiz yok her türlü derdimizi anlatıyoruz. Çünkü bizler burada yaşıyoruz ekmeğimizi, aşımızı burada kazanıyoruz? dedi.

NELER YAPILIYOR?

Bildik, ?Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ilçemizin kalkınarak değişmesini ve gelişmesini kendimize hedef seçtik. Bu hedef doğrultusunda ekiplerimiz tüm alanlarda olduğu ilçemizin alt yapı, üst yapı ve ulaşım konularında da hazırladığımız projeler doğrultusunda gecesini gündüzüne katarak, Sulakyurt halkının mutluluğu için önemli işler yapmaktadır.  İlçe merkezinde sıkıntı bölgeler olarak tabir edilen mahallelerimiz de alt yapı ve üst yapılar çalışmaları gerçekleşiyor? ifadesinde bulundu.

HAŞYIR DUASI ÖNEMLİ

İş-Kur vasıtasıyla bünyelerine aldıkları bayanların ilçede yaşayan yaşlıların evlerinde yardımda bulunduklarını belirten Bildik, ?Hem belediyemizin işlerinde, boş kalan vakitlerinde de ilçemizde yardıma muhtaç halkımızın evlerinde kış soğuklarında yardım ediyor. Sobalarını yakıp, yemeklerini yapıyor ve onların hayır duasını alıyoruz. Bizlerde zaten halkımızın o hayır duaları için çalışıyoruz. Onların hayır duaları bize son derece mutluluk veriyor? dedi.

BEREKET SOFRASI

İlçenin tek bayanlar tarafından işletilen ?Bereket Sofrası´nda Sulakyurt yemeklerinin yapıldığını ve bu işletme hakkında da bilgiler veren Bildik, burada Sulakyurt ilçesine özgü tatlının yapıldığını söyledi. Laz Böreği´ne benzeyen tatlının değiştirilerek Sulakyurt´un tatlısı olduğunu söyleyen Bildik, ?Bütün vatandaşlarımızı buradaki yöresel yemekleri tatmasını tavsiye ediyorum. Hem bayanlarımız çalışıyor, hem de çok güzel yemekler yapılıyor? şeklinde konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false