Anahtar Kelimeler: Geçim artık

Geçim artık çok zor

Geçim artık çok zor

Hayat çok pahalı

Ne verecekseniz hemen verin!

Ne olacaksa hemen olsun!

Türkiye genelinde son aylarda dövizin ve fiyatların aşırı miktarda artış göstermesi hayat pahalılığını da beraberinde getirdi. Hemen herkes bu duruma tepkili.

VATANDAŞ ÇOK TEPKİLİ

Türkiye’ye son zamanlarda bir haller oldu. Türkiye genelinde son aylarda dövizin ve fiyatların aşırı miktarda artış göstermesi hayat pahalılığını da beraberinde getirdi. Hemen herkes bu duruma tepkili. Döviz ve altın sürekli yükselirken, buna bağlı olarak başta gıda olmak üzere akaryakıt ve diğer ürünlerin de fiyatları fahiş oranda artıyor. Resmen bir ekonomi krizi yaşanıyor ancak iktidar buna keriz dememek için direnirken, özellikle dövizle ilgili politikalarda ne yaptıklarını bildiklerini iddia ediyorlar. Evrensel ekonomi kurallarının haricinde yeni bir kural ve kuram icat etmiş gibi hareket eden iktidara bu tavrından ötürü büyük tepki oluşmuş durumda.

HER ŞEY ÇOK PAHALI

Dövizle ilgi evrensel ekonomi kuralları haricindeki açıklamalar dövizi artıyor, döviz akaryakıt fiyatlarını yükseltiyor, bu da başta gıda olmak üzere her şeyi fiyatının artmasına neden ohluyor. Kırıkkale’de yumurta kolisi 42 liraya kadar çıktı. Bir kalıp peynir 44 lira oldu. Kaşar peynirinin en küçük kalıbı 52 liradan satılıyor. 5 litre ayçiçeği yağı 135 lira. Benzinin litresi 10 lirayı geçti. Mazotun litresi benzinle yarışıyor otogaz ise 8 lira civarında. Ekmek 2.5 lira, simit 3 lira oldu. Marketlerde bir çok ürün bulunmuyor. Aylardır bu durum yaşanırken, asgari ücret yerinde duruyor ve sürekli kayıp yaşıyor. Vatandaş artık bu duruma bir çare üretilmesini istiyor.

POLİTİK MÜDAHALE OLMASIN

Asgari ücretin bir an önce belirlenmesi ve hemen uygulanması isteniyor. Çünkü bir çok hane aylardır aşırı zamlardan dolayı büyük kayıp yaşıyor. Fahiş fiyat veya stokçu aramaya gerek olmadığını söyleyen vatandaşlar ve esnaflar en büyük fahiş fiyatın döviz ve benzin istasyonu tabelalarında olduğunu belirterek, önce dövize sonra da akaryakıt fiyatlarına müdahale edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ekonomi konusunda daha gerçekçi olunması gerektiği  belirtiliyor ve ekonomiye, para piyasalarına politik müdahaleye son verilmesi gerektiği kaydediliyor. Böylece bir süre sonra fiyatların durgun hale gelebileceği vurgulanıyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu