Anahtar Kelimeler: Geleceğe nefes

Geleceğe nefes ol

Geleceğe nefes ol

Geleceğe nefes ol

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından start verilen ?Geleceğe Nefes Ol? projesi, son yılların en faydalı ve en kapsamlı organizasyonları arasında yer aldı.11 Kasım 2019´da Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de binlerce fidan toprakla buluşacak.

BELİRLENEN RAKAMA ULAŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ?Geleceğe Nefes Ol? 11 milyon fidan kampanyası kapmasında bazı illerde olduğu gibi Kırıkkale´de de fidan sahiplenme oranı belirlenen rakamlara kısa süre içerisinde ulaştı. Ağaç ve yeşile olan ilgi herkes kesim tarafından büyük ilgi ile karşılanırken 11 Kasım´da 81 ilde dikilecek olan 11 Milyon fidan için bazı şehirlerde ise belirlenen rakamların çoğu tamamlandı.

AHILI´DA ETKİNİK YAPILACAK

11 Kasım 2019´da Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de binlerce fidan toprakla buluşacak. Kırıkkale Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ahılı Köyü Kızıldağ Mevkii´nde etkinlik düzenlenecek.  Program; açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, açılış konuşmaları, Keskin halayı gösterisi, ustalar topluluğu ve fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

3800 FARKLI LOKASYON

Etkinlik hakkında basın mensuplarıyla bir araya gelen Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ ın himayelerinde, ?Geleceğe Nefes´ kampanyasıyla ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak, toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7´ den 77´ ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 Günü saat 11:11´ de 81 ilimizde aynı anda başlanarak 3 saat içerisinde ülke genelinde 3800 farklı lokasyonda 11 Milyon adet fidanın toprakla buluşturulması planlanmıştır.

60.000 ADET FİDAN

Etkinlik kapsamında ceviz, at kestanesi, ahlat, sedir, kayısı, karaçam ve badem gibi çeşitli meyve ağaçlarının da dikimi yapılacak.  Vatandaşlarımızda internet üzerinden https://geleceğenefes.com adresinden dikilen fidanları sahiplenecek veya 10 lira bedel ile fidan bağışı yapabileceklerdir. Geleceğe nefes projesi kapsamında Kırıkkale İlimizde Orman İşletme Müdürlüğü olarak 12 lokasyonda  60.000 adet fidanın toprakla buluşturulması ve geleceğe nefes olması için, arazi hazırlığı çalışmaları tamamlanmış, fidanlarımız sahaya dağıtılmış olup, değerli Kırıkkaleli hemşerilerimiz tarafından toprakla buluşmayı beklemektedir. Kırıkkale halkının fidana, ağaca, yeşile ve çevreye olan duyarlılığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu etkinlik kapsamında il genelinde dikimi planlanan fidanlarımız bir hafta süre olmasına rağmen vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir. Etkinliğimizin il genelinde duyurulması noktasında Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü olarak ilan, afiş, sosyal medya gibi yazılı-görsel tüm iletişim kanalları kullanılmaktadır.

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Yurt genelinde 11 Kasım 2019 tarihinde 11 milyon fidan dikim etkinliği ?Geleceğe Nefes? kampanyasına katkılarından dolayı başta Valimiz Sayın Yunus SEZER olmak üzere Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize kurum amirlerimize, Kırıkkale halkına, 7 den 77´ye tüm halkımıza teşekkür ederiz. Kırıkkale´mizin siz değerli basın mensuplarını da  ?Geleceğe Nefes? kampanyasının yazılı-görsel ve sosyal medya kanalıyla duyurulması hususunda desteklerinizi bekler, katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.  ?Geleceğe Nefes? için biz hazırız. Ya Siz? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli