Anahtar Kelimeler: Gençer beraat etti!

Gençer beraat etti!

Gençer beraat etti!

Gençer beraat etti!

 

MHP'den aday adayı oldu

4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde `devlet büyüğüne hakaretten` ikinci kez kamu davası açılan Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer, beraat etti. Gençer MHP Ankara ikinci bölgeden milletvekili aday adayı oldu.

Davada berat kararı çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a başbakanlığı döneminde kına gönderdiği için Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde `devlet büyüğüne hakaretten` ikinci kez kamu davası açılan Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer, beraat etti. Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer hakkında, Diyarbakır`da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 16 Kasım 2013 tarihinde Kürt sanatçı Şiwan Perver ile kucaklaşmasının ardından yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan`a hakaret ettiği gerekçesiyle Kırıkkale 4`üncü Asliye Ceza Mahkemesi`nde kamu davası açılmıştı. Tutuksuz yargılanan Gençer, bu davada `kamu görevlisine hakaret ettiği` suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Ancak Gençer`in cezası 5 yıl süreyle ertelendi.

Duruşma yarım saat sürdü

Hapis cezasına çarptırılması ve `çözüm süreci` ile ilgili yasanın TBMM`den geçmesinin ardından yeni bir açıklama daha yapan Mehmet Gençer, 14 Temmuz 2014 tarihinde eşi Nebahat Gençer ile birlikte Kırıkkale Postanesi`ne giderek, elindeki poşette bulunan ve hacdan getirdiğini söylediği 1 kilo kınayı Erdoğan`ın İstanbul`daki ev adresine gönderdi. Mehmet Gençer, gönderdiği kınanın `hakaret kastı` içerdiği gerekçesiyle Kırıkkale Başsavcılığı tarafından Kırıkkale 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yeni bir kamu davası daha açıldı. 26 Aralık`taki ilk davada mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı bugüne erteledi. Bugün yapılan ve yaklaşık yarım saat süren duruşma sonunda hakim Mehmet Gencer hakkında berat kararı verdi.

Açıklamada bulundu

Bu davanın sadece Mehmet Gencer`in yargılandığı bir dava olmadığını, bu davanın Türk milletinin yargılandığı bir dava olduğunu belirten Mehmet Gençer`in avukatı Yavuz Kuzucu, "Davanın neticesinde müvekkilim Mehmet Gencer, beraat etti. Hâlâ bir yerlerden emir almayan bağımsız, tarafsız hakimlerimizin olduğunu görmek bizler için mutluluk vericidir. Beraat kararını veren hakim ile ilgili yakın da `paralelci` denip, görev yeri değişir ise şaşırmayalım. Buradan her türlü baskıya rağmen verilmesi gereken kararı veren hakime teşekkür ediyorum. Bugün görülen dava aslında sadece müvekkilim Gencer`i ilgilendirmiyor. Gencer, aynı zamanda bir şehit babası, bir şehit amcası olduğu için bu dava tüm Türk milletini ilgilendiren bir davadır. Mevcut iktidar PKK`ya vermiş olduğu tavizler tüm Türk milletini olduğu gibi özellikle yakınlarını bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için şehit vermiş şehit yakınlarını çileden çıkarmıştır. Bunun neticesi olarak da müvekkilim her platformda yüksek sesle bu yapılanları çok ağır bir şekilde eleştirmektedir. Ancak her seferinde müvekkilimin sesini kısmak için hakkında soruşturma açılıp davalar açılmaktadır." diye konuştu.

Geri gönderseydi!

Şehit babası Mehmet Gençer Kırıkkale Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "14 Temmuz 2014 tarihli kına gönderdiğimde okuduğum basın açıklamasında Apo`ya hakaret etmiştim. Bu ifadelerimden dolayı Apo`nın itibarını düşünenler tarafıma `Apo`nun hakkını savunmak için tazminat davası açarlar` diye bekliyordum. Açmadılar. Ancak Sayın Erdoğan`ın ev adresine çok iyi niyetlerle, samimi olarak, art niyetsiz bir şekilde bayram hediyesi olarak gönderdiğim kınadan dolayı dava açtılar. Tarafıma yapılan suçlamanın ne olduğunu da anlamış değilim. Bayram hediyesi olarak kına göndermek suç değildir. Erdoğan kınayı beğenmediyse, geri gönderseydi. Göndermedi." şeklinde konuştu.

MHP'den aday adayı oldu

Ankara`daki şehit aileleri derneklerinden ve federasyondan özellikle MHP`den aday adayı olması konusunda ısrar ettiklerini belirten Gencer, "Bu ısrarlar üzerine MHP`den Ankara ikinci bölgeden aday adayı oldum” dedi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli