Genel Başkan Yardımcısı geldi

Genel Başkan Yardımcısı geldi

Genel Başkan Yardımcısı geldi

Vatandaş muhalefetten hesap sorar!”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhalefet partilerinin hükümeti kurma çalışmalarını sonuçsuz bırakması halinde vatandaşın muhalefet partilerine hesap soracağını söyledi.

KIRIKKALA ZİYARETİ

Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklamada bulundu. IŞİD terör örgütünün batının bir taşeronu olduğunu söyleyen Çalık şöyle konuştu:

DEAŞ terör örgütünün yaptıklarını biliyorsunuz. DEAŞ İslam'ı ortadan kaldırmak üzere kurulan batının taşeron bir terör örgütüdür. Oradaki sınırları bozmak isteyen ve maalesef demokratik yapıyı bozmak isteyen bir terör örgütü olduğunu düşünüyoruz. DEAŞ ile birlikte oradaki PYD ve PKK'yı da bu gün nasıl lanetliyorsak şu anda da Suriye'nin üzerinde maalesef insanları katlederek teröre maruz bırakanları lanetliyoruz.

TEDBİRLERİ ALIRIZ

Ve İşit 'in terör örgütü olduğunu söyleyen ilk ülke olarak da bundan sonra mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bölgemize ve sınırlarımıza müdahaleyi hiç kabul etmedik edemeyeceğiz de. Türkiye geçmiş dönemin eski Türkiye'si, eski hasta adam Türkiye'si değil. Türkiye çok güçlü bir Türkiye ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye'nin üzerinde. Ve dolayısıyla hem kendi sınırlarımıza ve kendi bölgemize, hem de insanımıza gelecek en ufak zarar karşısında biz gerekli tedbirlerimizi alırız. Dün aldık, bu gün aldık, yarın da almaya devam edeceğiz.”

SEÇİM AÇIKLAMASI

Muhalefet partilerinin koalisyon kurma çalışmalarına sonuç vermemeleri taktirde erken seçime gidileceğinin altını çizen Çalık cevabı vatandaşın vereceğini söyledi. Çalık, Eğer koalisyon görüşmelerimiz netice verip ve hükümet kurulursa şayet biz kaldığımız yerden devam ederiz. Ama hükümet kurma çalışmalarında eğer istenilen sonuç gerçekleşmez ise o zaman yapılacak işlem tekrardan milletimize dönmektir, erken seçim yapmaktır. Bizim en önemli hedefimiz milleti bu kadar sık aralıklarla seçime boğmamak.

ÖNCELİK HÜKÜMETİ KURMAK

Birinci hedefimiz hükümeti kurmak. Ama siyasi partilerin bu uzlaşmaz tavırları devam ederse şayet, Cumhurbaşkanımızla ilgili söylemlerine devam ederlerse şayet yapmamız gereken tek şey erken seçime yürümek olur ve milletimizin de bizden beklentisi budur. Biz milletimizle ilgili tüm görüşmelerimizi yapıyoruz, anketlerimizi yaptık, istişarelerimizi yaptık, milletimizden, teşkilatımızdan verilen cevabı aldık şimdi yola çıktık çok samimiyetle ve çok ihlasla vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Onlara 7 Haziran neticesinde hükümet kurma çalışmalarımızı anlatıyoruz. İnşallah temel hedefimiz milletimizi bir kez daha hükümetsiz bırakmamak. Ama yanaşmazlarsa, uzlaşmazlarsa vatandaş bunun cevabını muhalefet partilerine sorar” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli