Anahtar Kelimeler: Gerçek mağdurları arıyoruz

?Gerçek mağdurları arıyoruz?

?Gerçek mağdurları arıyoruz?

?Gerçek mağdurları arıyoruz?

?İşin içinde gerçekten mağdur olanlar var?

CHP Merkez ilçe Başkanı Yücel Kızık, FETÖ soruşturması ile açığa alınan veya görevden uzaklaştırılan ancak gerçek anlamda mağdur durumdakileri kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

YANLIŞLIKLAR YAPILMIŞ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve darbe girişimi sonrası yaşanan süreçte gerçekten mağdur olanları kurtarma girişiminden bahseden CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, ?Bu süreçte gerçekten mağdur duruma düşenler var. Mesela birkaç öğretmen geldi Doğu´da görev yapıyorlar, iyi bir bölgeye tayin olmak için Aktif Sen´e üye olmaları istenmiş. Üye olmuşlar darbe girişimi sonrası öğretmenlikten ihraç edilmişler. Ama bunlar bizim partimizin üyeleri. Gerçek FETÖ´cü değiller. Mesela bir polis memuru ev kiralamış, kirasını Bank Asya´ya yatırmaları istenmiş. O da ihraç edilmiş. Mesela memur hac müracaatı yapmış. Firma parayı Bank Asya´ya yatır demiş. Yatırmış sonrasında ihraç olmuş. Kurban parası Bank Asya´ya yatacak demişler. Yatırılmış vatandaş ihraç edilmiş? dedi.

ARAŞTIRMA YAPIYORUZ

Kendilerine şu ana kadar 300 küsur müracaat olduğunu, 186´da dilekçe aldıklarını söyleyen Yücel Kızık, ?Biz gerçek mağdurları bulmaya çalışıyoruz. Bunların içinde bize gelenlerin büyük kısmı zaten bizim parti üyelerimiz. Onları kurtarmanın ve ama bunların dışında da FETÖ´cü olmayıp işte tayindi, kurban veya hac parası, kira gibi konular yüzünden mağdur olanları bulmaya çalışıyoruz? diye konuştu. CHP´ye mağdur olarak müracaat edenler içinde hakim, savcı, bir rektör yardımcısı, çok sayıda öğretmen, çok sayıda polis memuru, hastane personeli, doçent olduğunu belirten Kızık, ?Darbe girişimi sonrası OHAL kapsamına takılmış ve gerçekten mağdur edilmiş kişilerle ilgileniyoruz. Her konuya da hemen balıklama atlamıyoruz. Biz de araştırma soruşturma yapıyoruz. Genel merkezimiz ile sürekli görüşüyoruz? dedi.

NETİCE VERMEYE BAŞLADI

Topladıkları veriler ve dilekçeleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve PM Üyesi Yıldırım Kaya´ya gönderdiklerini ifade eden Kızık, ?Biz bütün verileri topladıktan sonra rapor halinde genel merkezde bu isimlere iletiyoruz. Gerekirse kişilerle yüz yüze görüşme ayarlıyoruz. Kırıkkale´de partimizin hukukçusu Avukat Onur Yüksel Bozdağ da konuyla hukukçu olarak ilgileniyor? diye konuştu. Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde 2 doçentin ifadesi alındıktan sonra serbest kaldığını da söyleyen Kızık, diğer müracaatların da incelendiğini vurguladı ve çalışmanın netice vermeye başladığına işaret etti.

TEMAS KURULUYOR

Kendilerine gelenlerden bazılarının durumunun çok vahim olduğuna dikkat çeken Kızık, ?Öyle durumda olanlar var ki vicdanen rahatsız oluyorsunuz. Bir anda ortada kalmışlar. Şimdilik sahip oldukları birikimle götürüyorlar hayatlarını ama sonrasında ne olacağı belli değil. Bu durum daha da vahim bir hal almadan çözüm bulmak gerekiyor? dedi. Kızık, kendilerine müracaat edenlerin kişisel bilgilerini aldıklarını, mağduriyetlerini anlatan bir dilekçe istediklerini ve ilgili yerler ile temas kurmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false