Anahtar Kelimeler: Gerçek

Gerçek gibi oldu

Gerçek gibi oldu

Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 12 kişilik UMKE personeli, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl AFAD Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen UMKE ATAK eğitimine katıldı.

TATBİKAT YAPILDI

Teorik ve pratik olarak verilen 5 günlük eğitimde Arama Kurtarma Eğitimi başta olmak üzere birçok konuda bilgi verildi. Gönüllü sağlık çalışanları tarafından oluşturulan UMKE ATAK; arama kurtarma faaliyeti yaparak, ulusal ve uluslararası hali hazırda hizmette bulunan UMKE çatısı altında kuruldu. Daha önce arama kurtarma fonksiyonu olmayan, sadece medikal yardım amaçlı hizmette bulunan UMKE ekipleri verilen ATAK eğitimleriyle birlikte arama kurtarma faaliyetine katılarak ihtiyaç sahiplerine daha donanımlı bir hizmet sunacak.

 

GÖREV ALACAKLAR

AFAD ile koordineli olarak görev yapacak UMKE ATAK timleri, almış oldukları eğitim sonrasında ulusal veya uluslararası olası bir afet durumunda görev alacaklar. Bu kapsamda Kırıkkale UMKE personelinin de içerisinde bulunduğu Kırşehir ve Yozgat illerinden oluşan toplam 30 kişilik 28. Bölge UMKE timleri, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ve Bingöl AFAD Müdürlüğünce gerçekleştirilen UMKE ATAK eğitimlerine katıldı.

 

UMKE EĞİTİMLERİ

5 gün süren teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde personellere Enkazda Kişi Arama ve Kurtarma, Toplu Trafik Kazalarında Araç İçi Arama Kurtarma, Çığda Arama Kurtarma, Selde Arama Kurtarma, KBRN Arama Kurtarma gibi çeşitli konularında eğitim verildi. İlimiz ve bölge illerimiz UMKE personellerine yönelik yapılan UMKE ATAK eğitimleri bakanlığımız koordinasyonunda ilerleyen günlerde devam edecek.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı