Anahtar Kelimeler: Gerçek ortaya çıktı

Gerçek ortaya çıktı

Gerçek ortaya çıktı

Gerçek ortaya çıktı

Ankara'da polis memuru Müslüm A. sağlık ekiplerini arayarak eşinin intihar ettiğini söyledi. Hayati tehlikesi bulunan kadının yoğun bakımdaki tedavisinin ardından verdiği ifadede gerçekler ortaya çıktı. Talihsiz kadın; rızası dışında cinsel ilişkiye zorlandığını, evi terk etmek isteyince eşi Müslüm A.'nın kendisini vurduğunu belirtti. Yaralı kadının Kırıkkaleli olduğu öğrenildi.

 

 

İLGİNÇ BİR VAKA

Ankara'nın Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde, 13 Eylül'de polis memuru Müslüm A. sağlık ekiplerini arayarak, eşinin silahla intihar ettiğini söyledi. Başından ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan S.N.A, ekipler tarafından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekiplerince yapılan incelemede Müslüm A., yüzünde sıyırıklar ve tırnak izleri görülmesi üzerine gözaltına alındı. Müslüm A. ilk ifadesinde, eşinin kredi çekip aldığı evi ailesine devretmek istemesi üzerine tartıştıklarını, farklı odalara ayrıldıklarını, bir süre sonra eşi S.N.A'nın yanına gelip "Bu hayattan sıkıldım, boşanmak istiyorum" dediğini iddia etti.

 

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

S.N.A'nın evi terk etmek istemesi üzerine sakinleştirmeye çalıştığını savunan Müslüm A., eşinin oturma odasındaki silahı alıp yatak odasına geçtiğini, "Bıktım artık öldüreceğim kendimi" dediğini, o sırada elindeki silahı almak için aralarında arbede yaşandığını ve yüzündeki çiziklerin de bu esnada olduğunu ileri sürdü. Şüpheli Müslüm A., arbede sırasında eşinin tetiğe bastığını ve başından yaralanarak kanlar içinde yatağa yığıldığını öne sürdü.

 

POLİSE İFADE VERDİ

 

Riskli ameliyatın ardından uzun süre yoğun bakımda kalan S.N.A, servise alındığında olaya ilişkin polise ifade verdi.S.N.A, önceden infaz koruma memuru olarak görev yaptığını, daha sonra sağlık memuru olarak hastaneye atandığını, eşiyle de 2 aylık evli olduğunu ifade etti. İfadesinde eşine annesini özlediğini söylediğini belirten kadın, "Ellerini öpmek için Kırıkkale'ye götürmesini istedim. Müslüm kabul etmedi. 'Ben seni çok kıskanıyorum.' diyerek annemlere götürmeyeceğini söyledi. Uyumak için yatak odasına gitti. Saat 14.00 sıralarında uyandı. Daha sonra mutfağa geldi. Ben yemek yapmıştım. Aramızda tartışma çıktı, o esnada beni darbetti" dedi.

 

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kendisini korumak için Müslüm A.'nın boynunu çizdiğini aktaran kadın, "Gün boyu bu kavgamız devam etti. Akşam saat 20.00 sıralarında beni yatak odasına götürdü, rızam dışında benimle ilişkiye girdi. Bu olay beni olumsuz etkiledi, bir an önce evi terk edip annemlere gitmek istedim. Yatak odasında üstümü giyindim. Dışarı çıkmak istediğim sırada, Müslüm önüme geçti. 'Seni öldüreceğim' dedi. Salona gitti, silahını her zaman bırakmış olduğu televizyon ünitesinden alıp geldi. "Seni vururum" diyerek, silahı bana doğrulttu. Beni vuracağını hiç düşünmüyordum. Gitmek için ısrar ettiğim sırada bana ateş etti. Daha sonrasını hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

 

HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Müslüm A. hakkında "eşi kasten öldürmeye teşebbüs", "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yaralama" suçlarından iddianame hazırlandı. İddianamede, şüpheli Müslüm A.'nın ifadelerinin gerçeklikle bağdaşmadığı vurgulanarak, S.N.A.'nın gözünde "ekimoz" oluşacak şekilde darbedildiği, daha sonra ikametten ayrılmasının zorla engellendiğini ve rızası olmaksızın cinsel saldırıya maruz kaldığı kaydedildi. Müslüm A.'nın mağdur S.N.A'ya "seni vururum, öldürürüm" şeklinde tehditte bulunduğunun sabit olduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin, S.N.A.'ya ateş ederek hayati tehlike geçirecek şekilde öldürmeye teşebbüs eylemini gerçekleştirdiği ifade edildi. İddianamede, Müslüm A'nın 56 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli